«Δίπλα σε ένα καλό σχολείο υπάρχει ένα καλό φροντιστήριο»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΦΕ Γ. ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 15:00

 «Το φροντιστήριο δεν είναι ελληνικό παράδοξο, αλλά ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο. Η ανάπτυξή του παγκοσμίως είναι ραγδαία παρόλο που οι κυβερνώντες στον δημόσιο λόγο τους, προσπαθούν να το προσπεράσουν.

Στόχος μας η ποιότητα στην εκπαίδευση και γι’ αυτό βάζουμε διαρκώς τον πήχη ψηλότερα». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος(ΟΕΦΕ) κ. Γιάννης Βαφειαδάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή το 8ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διδακτικής της ΟΕΦΕ, που ξεκινά σήμερα στη Λάρισα.

Ο κ. Βαφειαδάκης, τόνισε ότι φέτος υπήρξαν αλλαγές στη θεματολογία του σεμιναρίου, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 700 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε να μεταφέρουμε την κουλτούρα της ποιότητας. Για την ΟΕΦΕ είναι όρος επιβίωσης να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος και γι΄ αυτό αλλάξαμε τη θεματολογία μας. Προκρίναμε τις νέες τεχνολογίες και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση της, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στις παιδαγωγικές τακτικές που θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να φέρουμε κοντά τη νεολαία μας». Ακόμη, ο κ. Βαφειαδάκης αναφέρθηκε και στην κοινή ανακοίνωση της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης προτάσσοντας ως λύση την αύξηση της χρηματοδότησης και την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών και σημείωσε: «Το ζητούμενο είναι να διδαχθούμε από καλές πρακτικές άλλων χωρών. Η χρηματοδότηση θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών. Δεν θα πρέπει να τρομάζουμε στο άκουσμα της λέξης αξιολόγηση. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στο φροντιστήριο όχι γιατί το σχολείο δεν είναι καλό, αλλά για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Δίπλα από ένα καλό σχολείο, υπάρχει ένα καλό φροντιστήριο. Τα φροντιστήρια απευθύνονται στη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους γιατί εκείνοι τα έχουν ανάγκη. Η πολιτεία θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει μια υπηρεσία για να μπορούν να απαλλαγούν τα νοικοκυριά από το οικονομικό βάρος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Χρήστος Βλούχος, αναφερόμενος στο 8ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διδακτικής της ΟΕΦΕ σημείωσε: «Με αίσθημα ευθύνης και μεγάλη χαρά αναλάβαμε τη διοργάνωση. Ήμασταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ήδη η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να δείξουμε τι μπορεί να κάνει ο θεσμός του φροντιστηρίου. Αλλάξαμε τη θεματολογία και βάλαμε στο επίκεντρο τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό. Είναι μια πρόκληση για μας και στόχος μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας». Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τους φορείς επιχειρήσεις που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Έξοδος κ. Σωτήρης Μπουντής, μίλησε για τη συμμετοχή ομάδας μελών του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, με το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Όμως πεινούσα για Ζωή». «Με τη θεματική του συνεδρίου μας συνδέουν πολλά. Με το δρώμενο αυτά ερχόμαστε πιο κοντά στα προβλήματα των εξαρτήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα» ανέφερε. Το δρώμενο αποτελεί αποτέλεσμα της συνέργειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ.  Τον συντονισμό του δρώμενου έχουν οι κ. Δέσποινα Μπουνίτση (καλλιτεχνική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωής) και Δρ. Έλενα Μπάρδα (κοινωνική επιστήμονας).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η τελετή έναρξης του 8ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Διδακτικής της ΟΕΦΕ θα γίνει στο ξενοδοχείο «Divani» σήμερα στις 10 το πρωί.

«Εξάρτηση από το ηλεκτρονικό παιχνίδι», «Η διαχείριση της τάξης», «Σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης προβλημάτων συμπεριφοράς και μάθησης», «Ανθρώπινη μνήμη και εκπαίδευση», «Χαρακτηριστικά ηγεσίας στον εκπαιδευτικό χώρο», «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών με τη χρήση πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης», «Από τον παραδοσιακό καθηγητή στον καθηγητή εμπιστοσύνης», «Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Γ΄ τάξη του Λυκείου» είναι κάποια από τα θέματα που θα αναπτύξουν  διακεκριμένοι επιστήμονες.

Μετά το Α΄ μέρος των εισηγήσεων, γύρω στις 2 μ.μ., θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο δρώμενο σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ με θέμα τις εξαρτήσεις των νέων. Με τη λήξη των σεμιναρίων θα δημιουργηθούν θεματικά στρογγυλά τραπέζια. Την Κυριακή το πρωί στις 10:30, όσοι από τους φιλοξενούμενους φροντιστές και τις οικογένειές τους ενδιαφέρονται, θα ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τη συνδρομή του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass