Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου… μιλούν για το AIDS

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2019 15:14

Το AIDS είναι μια σύγχρονη νόσος η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στη σεξουαλική συμπεριφορά. Η πρόληψη είναι πρωταρχικής σημασίας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του AIDS.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές των τμημάτων Α3, Α4 και του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, ζωγράφισαν αφίσες και φώτισαν με κεριά το σχήμα της διπλωμένης κόκκινης κορδέλας. Η κόκκινη κορδέλα συμβολίζει την προσοχή και την ανησυχία, την ελπίδα και την υποστήριξη. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να κινήσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους, της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Τυρνάβου.

Παράλληλα, η κοινωνική λειτουργός Δραγάνη Ζωή και η επισκέπτρια υγείας Δέλια Αφεντία ήταν στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου και ενημέρωναν τα τμήματα της Α’ τάξης.

Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου έχει έντονη δραστηριότητα σε θέματα που άπτονται στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να ενεργοποιήσει τους μαθητές του. Εξάλλου το σχολείο δεν είναι ένας χώρος μόνο γνωστικής εξέλιξης αλλά και εκμάθησης κοινωνικών συμπεριφορών που προάγουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass