Λίτσα Λιακούλη: Αδικαίωτα τα αιτήματα Μουσικών Σχολείων

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 15:17

Να απαντήσει επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή καλεί την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχετικά με τα πάγια αιτήματα όλων όσοι φοιτούν σε Μουσικά Σχολεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε άμεσα από την πλευρά της Λαρισαίας πολιτικού, με αφορμή πρόσφατη επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό της εξέθεσαν τους προβληματισμούς, τα ανοιχτά ζητήματα, όπως και τις ελλείψεις του εν λόγω εκπαιδευτικού θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης τίθεται το θέμα της πιστοποίησης των σπουδών των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων, κατ’ αναλογία με τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ωδεία και Μουσικές Σχολές), η οποία παρότι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, δεν υλοποιείται μέχρι σήμερα με ευθύνη της Πολιτείας.

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη στην ερώτησή της κάνει λόγο και για τη συγγραφή και χορήγηση, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενιαίων σχολικών εγχειριδίων για τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα, προκειμένου να πάψουν να επιβαρύνονται οι οικογένειες των μαθητών το κόστος της υποτιθέμενα δωρεάν εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Τέλος, η βουλευτής Λάρισας ρωτά την αρμόδια υπουργό τι σκοπεύει να κάνει και σε σχέση με το ζήτημα της επαναφοράς των Μουσικών Αγώνων - αγώνων αντίστοιχων με τους αθλητικούς - μέσω των οποίων οι μαθητές θα μοριοδοτούνται, για την απευθείας εισαγωγή ενός μικρού ποσοστού των διαγωνιζομένων σε μουσικές σχολές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass