Εκπαιδευτικές ειδήσεις...

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 15:50

Σεμινάριο εκπαιδευτικών στην Ελασσόνα

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, διά των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) της ΠΔΕ Θεσσαλίας διά της Συντονίστριας Αειφορίας Θεσσαλίας, την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Ελασσόνας - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσσάβου-Ελασσόνας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Μελετώντας την προμηχανική και πρωτοβιομηχανική ιστορία της Ελασσόνας, προσεγγίζω το παρόν και σχεδιάζω το μέλλον» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στην Ελασσόνα.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται ως εξής:

9-10 π.μ.: Ξενάγηση στην Ι.Μ. Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

10-11 π.μ.: Περιήγηση στο σήμερα – Επίσκεψη σε τοπικές βιομηχανίες.

11-11.30 π.μ.: Προβολή ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου (αίθουσα «Β. Φαρμάκη»).

11.30-12.30: Περιήγηση στο χθες - Εισηγήσεις στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσσάβου-Ελασσόνας.

* Χαιρετισμοί αρχών και φορέων.

* «Η Επαρχία Ελασσόνας και ο πρωτογενής τομέας», κ. Ζήσης Γιώτσας, επιχειρηματίας τυροκόμος, πρώην έπαρχος.

* «Η πορεία της Ελασσόνας με προϊόντα από την αγκαλιά του Ολύμπου», κ. Ζωή Φτίκα, δασολόγος περιβαλλοντολόγος, αν. γενική δ/ντρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

* «Μια εικόνα της προβιομηχανικής Ελασσόνας του Μεσοπολέμου», κ. Πηνελόπη Αγοράστη-Χέβα.

* «Ο έντυπος Τύπος στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ελασσόνας», κ. Αποστόλης Βάλλας, φαρμακοποιός, εκδότης-δημοσιογράφος.

*  «Η Λαογραφία και παραδοσιακά προϊόντα», κ. Σαμώτας Γιάννης, πρόεδρος Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας.

* «Προσεγγίζοντας την τοπική μας ιστορία μέσα από τη Βιομηχανική κληρονομιά: Ενα καινοτόμο πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων», κ. Κων/να Χατζημίχου-Καλούση, υπεύθ. σχολ. δραστ. Π.Ε. Λάρισας.

* «Προβιομηχανικά μνημεία υδραυλικής ενέργειας στα προγράμματα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας», κ. Γκανάτσιος Ανδρέας - υπεύθυνος ΚΠΕ Ελασσόνας.

 12.30- 1 μ.μ.: Συζήτηση.

1-1.30 μ.μ.: Γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα της Ελασσόνας (τυρί, κρασί, μέλι, αρωματικά φυτά, καρύδια, ρόδια).

 

Νέα τμήματα στο Κέντρο

Διά Βίου Μάθησης Κιλελέρ

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΩΡΑΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλελέρ συνεχίζεται, με το Κέντρο να καλεί ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν. Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας με τα προσφερόμενα προγράμματα να είναι τα: Επεξεργασία κειμένου-Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, Αθλητισμός και Διατροφή και Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, Πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κ.λπ.).

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ, τηλέφωνο: 2410-971.675. Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πλατύκαμπος (Σολωμού και Δημοκρατίας). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης λειτουργούν ο Δήμος Κιλελέρ, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

 

Αιτήσεις στο ΕΑΠ για νέα προπτυχιακά

και μεταπτυχιακά προγράμματα

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο Δημόσιο Ανώτατο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της χώρας που προσφέρει Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές Σπουδές, καθώς και επιμόρφωση, αποκλειστικά με τη Μεθοδολογία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις για 2 Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών (Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Τουρισμού) και 13 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και είναι ανοικτές μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου, με έναρξη φοίτησης τον Μάρτιο του 2020. Η εξειδίκευση και η εμπειρία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στον τομέα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και η ποιότητα των προσφερόμενων σπουδών, αποτέλεσαν πόλο έλξης για περισσότερους από 120.000 φοιτητές έως σήμερα. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εδρεύει στην Πάτρα και έχει Παραρτήματα σε εννέα μεγάλες πόλεις. Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα στην Ιστοσελίδα του ΕΑΠ καθώς και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών στα 2610-367.300, 2610-367.600 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@eap.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass