Η Λάρισα πρέπει να θυμάται

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΤΙΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΜΑ ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 22:04

Φόρο τιμής στον μεγάλο διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Κούμα, απέτισε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας» με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαποστόλου κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι «φιλοδοξία του Συλλόγου είναι η ημερίδα-αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Κούμα να γίνει θεσμός για την πόλη και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρόσφατα ο Σύλλογος πληροφορήθηκε ότι ο τάφος του βρίσκεται στο παλαιό Κοιμητήριο της Λάρισας. «Προχωρήσαμε στον ευπρεπισμό του τάφου, πριν λίγες μέρες τελέσαμε τρισάγιο και στόχος μας πλέον είναι να φωτίσουμε όλες τις πτυχές γύρω από τη ζωή και το έργο του μεγάλου διδασκάλου Κωνσταντίνου Κούμα, να θυμίσουμε στους παλιότερους και να διδάξουμε στους νεότερους» είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα ανέγνωσε αποσπάσματα από το ιστορικό αρχείο της «Ε» του έτους 1965 όταν έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από την Τεργέστη στη γενέτειρά του τη Λάρισα.

«Η Λάρισα δεν πρέπει να ξεχνά. Πρέπει να θυμάται τους ανθρώπους που βοήθησαν τον τόπο να πάει μπροστά» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος. Δήλωσε επίσης ότι στηρίζει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Επιμελητήριο να συνδεθεί με την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο εξέφρασε την επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου να έρθει κοντά με τη νέα γενιά, στα σχολεία, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τις δυνατότητες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας.

Τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις προσπάθειες του εκπαιδευτικού κόσμου για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς. «Σας συγχαίρουμε για το έργο σας. Ένας λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει και ρίζες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύει ότι η ανατροπή θα γίνει μέσα από την παιδεία και εμείς θα τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η βράβευση του δασκάλου και Εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» κ. Κώστα Σπανού, για την προσφορά του στην εκπαίδευση, καθώς για την πολυετή προσφορά του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» στην ανάδειξη της θεσσαλικής ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Σπανός παρουσίασε τις επιστολές του Κωνσταντίνου Κούμα, ο φιλόλογος –ερευνητής κ. Κώστας Πάνος ανέπτυξε το θέμα «Μια φωτεινή μορφή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού-Κ.Μ. Κούμας» και ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΔΕ Θεσσαλίας Δημοσθένης Χατζηλέλεκας, αναφέρθηκε στον υψηλό επιστημονικό λόγο του Κωνσταντίνου Κούμα.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass