Αντιδράσεις για τη στέγη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 16:54

Την αντίδραση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και της διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Ευδοξίας Λογαρά προκάλεσε η απόφαση του Δήμου να χρησιμοποιήσει ως στέγη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Η διευθύντρια του σχολείου, μάλιστα, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμο δηλώνει ότι αρνείται να παραχωρήσει αίθουσες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς θεωρεί παράτυπη την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες χωρίς να ενημερώνει τη Διεύθυνση του σχολείου, όταν μάλιστα το κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου είναι ήδη επιβαρυμένο με λειτουργία ΚΔΑΠ (στο συστεγαζόμενο 33ο Νηπιαγωγείο), νοικιάζει τις αίθουσες του σε αθλητικά σωματεία, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα να ξεκινήσουν μέσω του «Φιλόδημου» εργασίες βελτίωσης του αύλειου χώρου, οπότε θα είναι αδύνατο να συνυπάρχουν μαθητές και συνεργεία. Χαρακτηριστικά, στην επιστολή της σημειώνει: «Πληροφορηθήκαμε, μέσω τρίτων, ότι το 5ο Δημ. Σχ. Λάρισας, του οποίου προΐσταμαι, πρόκειται να παραχωρηθεί προς χρήση της δομής του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», το οποίο αφορά σε δομές Β/θμιας Εκπαίδευσης, που τόσο δεοντολογικά όσο και με βάση τον σωματότυπο των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου θα πρέπει να στεγάζεται σε σχ. δομή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το καλοκαίρι του σχ. έτους 2018- 2019 ενημερωθήκαμε μέσω της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» ότι στο εν λόγω σχ. συγκρότημα πρόκειται να λειτουργήσει η δομή «Κατασκήνωση στην πόλη», για το γεγονός, πέραν μιας επίσκεψης «εν είδει» αυτοψίας της κ. Μπαξεβάνου, δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Η απόφαση της Σχ. Επιτροπής ακολούθησε, αφού υπήρξε προφορική εντολή της περί ανάπτυξης υποδομών (κλιματιστικά, τηλεφωνικές γραμμές).

Θεωρώ εξαιρετικά παράτυπο και αντιδεοντολογικό, ο άμεσα υπόλογος/ υπεύθυνος- με βάση το Καθηκοντολόγιό του για τη συντήρηση- διατήρηση του σχολείου -, διευθυντής Σχ. Μονάδας να μην έχει υπηρεσιακή ενημέρωση για τις προθέσεις της Σχολικής Επιτροπής για εκτός ωραρίου χρήση των χώρων του σχολείου.

Επίσης: Το 5ο Δημ. Σχ. Λάρισας παραχωρεί με ελάχιστο ενοίκιο (γνωστό το ποσό των 80€ που έχει καθορίσει ο ίδιος ο Δήμος Λαρισαίων) τόσο το Γυμναστήριο (καθημερινά 16:00- 23:00 και Σάββατο 10:00- 15:00) σε Αθλητικά σωματεία όσο και την Αίθουσα εκδηλώσεων (τρεις φορές την εβδομάδα σε χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα για συνολικά 8 ώρες, που χρησιμοποιείται από τα τρία συστεγαζόμενα για πολλές διαφορετικού είδους εκδηλώσεις.

Θα ήθελα να σας επισημάνω πως στο συστεγαζόμενο 33ο Ν/Π Λάρισας από τριετίας λειτουργεί ΚΔΑΠ.

Το σχολείο είναι ενταμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που δεν γνωρίζουμε πότε θα ανταποκριθεί σε αίτημά μας από 8ετίας για βελτίωση του αύλειου χώρου. Δε θα είναι δυνατό κατά τις απογευματινές ώρες να συνυπάρχουν μαθητές και εεχνικά συνεργεία.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στις φθορές που προκαλούνται όταν οι εκτός καθημερινού πλαισίου λειτουργίας υπεύθυνοι/ανεύθυνοι αναλαμβάνουν τη χρήση του, ελλείψει μόνιμου σχολικού φύλακα και καθαριστή/στριας που να έχει μακροχρόνια γνώση και εποπτεία του σχολικού χώρου.

Θεωρώ παράβαση, με βάση το Καθηκοντολόγιό μου- ως δ/ντριας-, και αρνούμαι να παραχωρήσω αίθουσες για χρήση του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που μου ζητούνται.

Εξάλλου, μετά την παρουσίαση των υπαρχουσών υποχρεώσεων, εκτιμώ πως το 5ο Δ. Σχ. Λάρισας έχει εκπληρώσει επαρκώς το καθήκον του όσον αφορά στην εξωστρέφεια και τη διάθεσή του σε κοινωνικές/κοινοτικές δομές και δεν έχει άλλα περιθώρια.

Μετά την ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων απαιτώ να αναθεωρήσετε την απόφασή σας περί ορισμού σχολικών μονάδων που θα στεγάσουν «Κοινωνικό Φροντιστήριο».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά την αναθεώρηση της απόφασης που ορίζει το 5ο Δημοτικό Σχολείο «στέγη» του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Έκπληξη προκαλεί η απόφαση των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων για ορισμό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για στέγαση του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» και μάλιστα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

 Αδυνατούμε να εξηγήσουμε, γιατί δεν επιλέχθηκε σχολική μονάδα της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για την απόφαση αυτή δεν ενημερώθηκε τόσο η δ/ντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας όσο και η δ/ντρια Π.Ε.Λάρισας.

Οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας Εκπ/σης έχουν επιβαρυνθεί με επιπλέον δαπάνες, λόγω της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη». Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass