Σημαντική διάκριση για το 5ο Λύκειο Λάρισας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2020 15:22

Με επιτυχία συμμετείχε το 5ο Λύκειο Λάρισας στην 4η πανελλήνια προσομοίωση των επιτροπών του ΟΗΕ "Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη" με έξι μαθήτριες, μεταξύ των 700 περίπου μαθητών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που πήραν μέρος.

Οι μαθητές που πήραν μέρος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδικασία των Επιτροπών, τη διπλωματία όπως εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός διεθνούς οργανισμού, βασισμένη σε κανόνες γόνιμου διαλόγου και σεβασμού σε επίπεδο αντιλογίας.

Συμμετείχαν οι μαθήτριες:

* Ιωάννα Κοσμάνου από τη Β’ τάξη στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού με θέμα "Το δικαίωμα στην ανάπαυση και το παιχνίδι" και χώρα εκπροσώπησης την Ισπανία.

* Βαρβάρα Λάμαρη από την Α’ τάξη στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων με θέμα "Απαγόρευση των φυλετικών διακρίσεων" και χώρα την Ισπανία.

* Λουκία Ντάβαρη από την Α’ τάξη στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου με θέμα "Το δικαίωμα στη ζωή" και χώρα τη Λετονία.

* Κωνσταντίνα Πλούτσια από τη Β’ τάξη στην Επιτροπή για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών με θέμα "Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών" και χώρα τη Λιθουανία.

* Νεφέλη Πλούτσια από τη Β’ τάξη στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού με θέμα "Το δικαίωμα στην Υγεία" και χώρα την Αίγυπτο.

* Αναστασία Τοκμακίδου από την Α’ τάξη στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων με θέμα "Απαγόρευση Φυλετικής Προπαγάνδας και Ρητορικής Μίσους" και χώρα εκπροσώπησης, τη Δημοκρατία της Κορέας.

Η μαθήτρια Ιωάννα Κοσμάνου απέσπασε το βραβείο καλύτερου διπλωμάτη στην Επιτροπή για το δικαίωμα των παιδιών στην ανάπαυση και το παιχνίδι και η Νεφέλη Πλούτσια απέσπασε «Εύφημο Μνεία» σε επίπεδο διπλωματών στην Επιτροπή για το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία. Την προετοιμασία των μαθητριών έκανε η Αρχοντία Γιαννακάκη που συνόδευε την αποστολή με την Πολυξένη Αλέξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass