Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρομποτική για παιδιά στα Φάρσαλα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2020 15:46

Η Σχολή Γονέων Φαρσάλων οργάνωσε επίδειξη ρομποτικής όπου παρουσίασαν τις γνώσεις τους μαθητές του ΚΔΒΜ «Computer Center Ευρωεκπαιδευτική», στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Τους γονείς και τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτριες του Κέντρου η Ιουλία Εγγλέζου και η Κυριακή Παναγιωτοπούλου, η οποία ανέλυσε την πορεία του Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Computer Center Ευρωεκπαιδευτική", μίλησε για τα προγράμματα που υλοποιεί και μεταξύ άλλων τόνισε «εργαζόμαστε με πολλές καινοτόμες ιδέες και πολλή υπευθυνότητα. Μία από αυτές είναι το πρόγραμμα της ρομποτικής.

Γιατί σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα, τα παιδιά πρέπει να εφοδιαστούν με γνώσεις και ικανότητες που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μελλοντικές τους προσκλήσεις!

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έρχεται να συνδυάσει τον κόσμο της Μηχανικής με τον κόσμο του Προγραμματισμού, μαθαίνοντας στους μαθητές να δημιουργούν ολοκληρωμένες ρομποτικές μηχανές. Επίσης καταφέρνουμε να καλλιεργήσουμε την υπολογιστική σκέψη των παιδιών και να τα βοηθήσουμε ουσιαστικά να αποτελέσουν τους μελλοντικούς πολίτες του αύριο!

Σε ό,τι αφορά στη Σχολή Γονέων έχει σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες».

Τέλος τον λόγο πήρε η κ. Αθηνά Κουκουφλή αναλύοντας

πώς επιδρά η υγιεινή και η φροντίδα του γονέα και γενικότερα της οικογένειας στην ψυχολογία του παιδιού.

Σχετικά Άρθρα