ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Ο νόμος Κατρούγκαλου καλά κρατεί…

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 22:38

Οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση ήταν το θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή ημερίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.


Ο πρώην γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εφάπαξ Παροχών κ. Νικόλαος Καλάκος αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσμενείς επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος Βρούτση. «Ο σκληρός για τους εργαζόμενους νόμος Κατρούγκαλου ζει και βασιλεύει.
Οι αλλαγές που έρχονται με τον νόμο Βρούτση δεν είναι πολλές. Είναι κάποιες παραμετρικές αλλαγές που αφορούν στους συντελεστές αναπλήρωσης για τους εργαζόμενους πάνω από 30 χρόνια και με τις επικουρικές γι’ αυτούς που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και τους έγινε η ακραία περικοπή τον Ιούνιο του 2016, αθροίζοντας κύρια και επικουρική ασφάλιση άνω των 1.300 ευρώ».
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 Φεβρουαρίου απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, που τόνισε ότι η κυβέρνηση αθέτησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
 «Αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που έχει περικόψει δραματικά τις συντάξεις και έχει αυξήσει δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Δυστυχώς και η νέα κυβέρνηση αθέτησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατάργηση του νόμου και βλέπουμε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ισχυροποιείται και παραμένει για πάρα πολλά χρόνια. Τα όρια ηλικίας διατηρούνται, παραμένουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, δεν υπάρχει μέριμνα για τη 13η και 14η σύνταξη και παράλληλα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μείωση των ορίων συνταξιοδότησης τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους εργαζόμενους που ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για συνταξιοδοτικά θέματα μίλησε αλλά και δέχτηκε τις ερωτήσεις των εκπαιδευτικών ο προϊστάμενος Υπηρεσιών Συντάξεων, μελος του ΔΣ της ΔΟΕ κ. Κωνσταντίνος Κοντοκώστας.
Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass