Η στάση της Π.Ε.Κ. στην ΕΛΜΕ

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΑΚΕ Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 15:40

Απάντηση στο σχόλιο του προέδρου της κεντρικής ΔΑΚΕ Ν. Παπαχρήστου σχετικά με τη στάση της ΠΕΚ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όπου ζήτησε αναβολή λίγων ημερών, δίνει η παράταξη τονίζοντας ότι «καταπίνει» τους δύο και πλέον μήνες, στους οποίους η Δ.Α.Κ.Ε. είχε την ευθύνη της μη συγκρότησης».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων «Ο αξιωματούχος της κεντρικής Δ.Α.Κ.Ε. Ν. Παπαχρήστος, αφού, όπως ισχυρίζεται, «αποκατέστησε» διά δεξιο-τεχνικών κουκουλωμάτων τη δημοκρατική λειτουργία της Δ.Α.Κ.Ε. Λάρισας, βάλθηκε «να αποκαταστήσει» και τη λειτουργία του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Λάρισας. Έτσι, αφού κάνει δίκη προθέσεων, κριτική προφητικών αποφάσεων και σχολιασμό υποτιθέμενων στάσεων και διεκδικήσεων άλλων παρατάξεων (της Π.Ε.Κ. και των Παρεμβάσεων) χρεώνει την Π.Ε.Κ. για την καθυστέρηση λίγων ημερών στη συγκρότηση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ταυτόχρονα «καταπίνει» τους δύο και πλέον μήνες, στους οποίους η Δ.Α.Κ.Ε. είχε την ευθύνη της μη συγκρότησης, αφού ασχολούνταν με τις διεργασίες του «παραταξιακού σωλήνα» που απ’ ό,τι φαίνεται δεν συνάδουν πάντα με την εκπεφρασμένη δημοκρατικά σταυροδοσία των συναδέλφων, πράγμα που μας προβληματίζει. Δηλαδή, επιτίθεται σ’ εκείνους από τους οποίους ζητάει στήριξη! Πράγματι, οι κινήσεις του ξεχειλίζουν από συνδικαλιστική εμπειρία και δημοκρατική ευαισθησία!

Δεν πρόκειται ν’ ασχοληθούμε με τα εσωπαραταξιακά θέματα της ΔΑΚΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν δικαιούται ο Ν. Παπαχρήστος να κάνει υποδείξεις στην ΠΕΚ για τη στάση της. Άραγε, ο εκλεκτός του, υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε., συμφωνεί μαζί του;

 Η Π.Ε.Κ. πάντα ήταν η φωνή της λογικής και της σύνθεσης στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Έχει ήδη δηλώσει ότι θα καθορίσει τη στάση της με βάση την αρχή της αναλογικής και αντιπροσωπευτικής συγκρότησης με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων γιατί θεωρεί ότι αυτή είναι μια δίκαιη και δημοκρατική λύση, η οποία στηρίζεται στη βούληση των συναδέλφων, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass