ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 140.000 ΕΥΡΩ

Βελτιώνει τις υποδομές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας η Περιφέρεια

*Κώστας Αγοραστός: "Δημιουργούμε υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης"

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2015 0:12

Με κανονικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα υποδομής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου, Έργα Αποχέτευσης και Ηλεκτροδότησης του έργου ‘‘Νέα κτίρια κτηνοτροφικών μονάδων (ποιμνιοστάσιο – βουστάσιο – πτηνοτροφείο)’’ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 140.528,62 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τα έργα αποχέτευσης - ηλεκτροδότησης του έργου «Νέα Κτίρια Κτηνοτροφικών Μονάδων (Ποιμνιοστάσιο-Βουστάσιο-Πτηνοτροφείο). Συγκεκριμένα οι οικοδομικές εργασίες αφορούν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των τριών κτιρίων, εμβαδού 6.800 m2 η οποία περιλαμβάνει: γενικές εκσκαφές, κατασκευή σηπτικών και απορροφητικών βόθρων, κατασκευή της τάφρου και της δεξαμενής ωρίμανσης των λυμάτων του βουστασίου. Τέλος περιλαμβάνει αντίστοιχες επιχώσεις και εξυγιαντικές στρώσεις του χώρου. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες αφορούν την αντλία λυμάτων ειδικών προδιαγραφών για τη δεξαμενή ωρίμανσης του βουστασίου, την κεντρική ηλεκτροδότηση των κτιρίων και τα μεταλλικά κανάλια όδευσης των ηλεκτρικών γραμμών (εντός των μεταλλικών κτιρίων).

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζεται η άρτια και ομαλή λειτουργία του έργου «Νέα Κτίρια Κτηνοτροφικών Μονάδων (Ποιμνιοστάσιο-Βουστάσιο-Πτηνοτροφείο).

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε τα εξής:

«Ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε χαράξει για τον τομέα της παιδείας, ενισχύουμε τις υποδομές των εκπαιδευτικών τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι καθηγητές και οι διδασκόμενοι να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών, οπού θα πραγματοποιείται έρευνα και διδασκαλία αναβαθμισμένου επιπέδου.

Η συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνία είναι δύσκολη, αλλά εμείς με το σωστό προγραμματισμό συνεχίζουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων στον τομέα της εκπαίδευσης. Έργα τα οποία πέρα από τα οφέλη στη δημόσια παιδεία, διαχέουν χρήμα στην πραγματική οικονομία και παράλληλα δημιουργούν θέσεις εργασίας. Με τα έργα του ΕΣΠΑ στηρίζουμε έμπρακτα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Θεσσαλία, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες υποδομές για την παροχή υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και μάθησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass