«Επίδομα κορονοϊού σε απόφοιτους ΕΠΑΛ»

Προτείνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προς υπ. Παιδείας και Εργασίας

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:32

Να διερευνήσουν τη δυνατότητα οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που συμμετέχουν σε προγράμματα Μαθητείας, που διεκόπησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους που θα λάβουν οικονομικό επίδομα ή βοήθημα, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους υπουργούς Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σε ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η απόφαση για την αναστολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να επιτευχθεί αυξημένη προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού, περιλαμβάνει και περίπου 3.200 αποφοίτους των ΕΠΑΛ, που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της εργασίας τους και, συνεπώς, της καταβολής των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και διά Βίου Μάθησης (Αριθ. Πρωτ. Φ7/36528/ΓΓ4, 12.3.20) η εργασία των αποφοίτων των ΕΠΑΛ σε επιχειρήσεις ή σε φορείς λογίζεται ως κομμάτι της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, εντάσσεται στο μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και, ως εκ τούτου, διακόπτεται. Σημειώνεται δε ότι ‘‘για το διάστημα της απαγόρευσης των εκπαιδευτικών λειτουργιών οι μαθητευόμενοι δεν αποζημιώνονται από τον εργοδότη και δεν λαμβάνουν επιδότηση από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ’’.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες στους μαθητευόμενους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που εργάζονται κατά κύριο λόγο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, σύμφωνα με δημοσιεύματα (paidis.com, 21.03.2020), η διακοπή της εργασίας αλλά και των αποδοχών τους, ειδικά στην περίπτωση που υπάρξει παράταση της διακοπής των εκπαιδευτικών λειτουργιών, στερεί τους ίδιους και τις, επί το πλείστον φτωχές, οικογένειές τους, από ένα απολύτως αναγκαίο εισόδημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass