Σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων στο ΠΑΜΑΚ με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 15:27

Με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία συνεχίζεται η παράδοση για σχεδόν το σύνολο των μαθημάτων -σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο- στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

«Από την πρώτη στιγμή καταγράφεται εντυπωσιακή ανταπόκριση στα νέα δεδομένα και από τους φοιτητές και από τους διδάσκοντες, οι οποίοι ξεπερνώντας όποιες τεχνικές αδυναμίες εμφανίστηκαν, έδωσαν από την αρχή τον καλύτερο εαυτό τους για να μην χαθεί ούτε ώρα από το πρόγραμμα του εξαμήνου», δήλωσε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι «υπάρχουν προτάσεις τα μαθήματα να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια ορισμένων ημερών από τις διακοπές του Πάσχα, ώστε να αναπληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ώρες που χάθηκαν μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Οι πλατφόρμες μέσω των οποίων διεξάγονται τα εξ αποστάσεως μαθήματα είνα το Google Meet και το Zoom.

Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και τα 47 μαθήματα του εξαμήνου (40 μαθήματα, 3 εργαστήρια, 4 φροντιστήρια) προσφέρονται αυτή τη στιγμή με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Επίσης, από σήμερα, το 100% των μεταπτυχιακών του Τμήματος διδάσκεται εξ αποστάσεως.

Στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΒΣΑΣ), από τις 23/3/2020 έχουν ξεκινήσει τα 2/3 των μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου να διδάσκονται εξ αποστάσεως και από τις 26/3/2020 το 100% των μαθημάτων. Τα μαθήματα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών είχαν αρχίσει νωρίτερα και συστηματικά από 23/3/2020.

Στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων όλα τα προπτυχιακά και όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα διεξάγονται με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Επιπλέον, στο σύστημα Compus έχουν αναρτηθεί και τα 64 προπτυχιακά μαθήματα, το σύνολο των οποίων μπορούν να διδαχθούν διαδικτυακά. Ο μέγιστος εκτιμώμενος αριθμός φοιτητών που μπορούν να συμμετέχουν στο σύστημα είναι 5.780.

Στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όλα τα μαθήματα του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και όλα τα μαθήματα των Μεταπτυχιακών διεξάγονται με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία και τα μαθήματα αναρτώνται στην ίδια πλατφόρμα.

Στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών το 97% των μαθημάτων (57 στα 59) διεξάγεται με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ τα υπόλοιπα δύο μαθήματα δεν πραγματοποιούνται λόγω ασθενείας διδασκόντων.

Στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών όλα τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως, ενώ ως προς τα μαθήματα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) η εξ αποστάσεως διδασκαλία είχε αρχίσει από τις 19.3.2020 με δύο μαθήματα και συνεχίζεται έκτοτε εκτεινόμενη σταδιακά στο σύνολο των μαθημάτων.

Στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής δεν υπάρχουν μαθήματα που δεν πραγματοποιούνται με μέθοδο τηλεκπαίδευσης. Ακόμη και τα εργαστηριακά μαθήματα τροποποιήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να διδάσκονται εξ αποστάσεως.

Στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης από τα 310 προσφερόμενα μαθήματα στα οποία υπάρχουν δηλώσεις φοιτητών, τα 298 πραγματοποιούνται με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass