Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος η ένταξη εκπαιδευτικών στην «ΕΡΓΑΝΗ»

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ Μ. ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 20:04
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός

«Σκάνδαλο μεγατόνων αποτελεί η έμμεση "δωρεά" εκατομμυρίων ευρώ του εξαφανισμένου και άφωνου Υπουργείου Παιδείας στους «πειρατές» της ιδιωτικής εκπαίδευσης εις βάρος των δημόσιων ταμείων, των γονέων, των εργαζόμενων και των πολλών νόμιμων ιδιωτικών σχολείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), την απόφαση να ανασταλούν οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών την ώρα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους εξ αποστάσεως.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλη Κουρουτό, ο οποίος μίλησε για πιέσεις σε εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στον περίφημο «μηχανισμό στήριξης» των εργαζόμενων (800 ευρώ ή 533 ευρώ τον μήνα). «Πέρα από παράνομο, αυτό που συμβαίνει είναι και ανήθικο, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα αυτών των σχολείων οι συνάδελφοι εργάζονται κανονικά εξ αποστάσεως. Οι τελευταίες εξελίξεις με τις τοποθετήσεις σε μέσα ενημέρωσης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά, δείχνουν ότι έχουμε δίκιο, αφού αδειάζουν την Υπουργό Παιδείας. Σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού και μετά από ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς τόνισε ότι είναι απαράδεκτη ενέργεια η αναστολή συμβάσεων των εκπαιδευτικών και ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στους παραβάτες. Λίγο πριν, στην ίδια εκπομπή, εμφανίστηκε ο υπ. Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως τα ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και συνεχίζουν κανονικά το έργο τους εξ αποστάσεως, επομένως και οι γονείς πρέπει να καλύψουν τα δίδακτρα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μιλάμε για προβληματικές επιχειρήσεις, μιλάμε για εκπαιδευτήρια που εισπράττουν κανονικά τα δίδακτρα και σε πολλές περιπτώσεις τα δίδακτρα της χρονιάς έχουν προπληρωθεί και απασχολούν τους εκπαιδευτικούς εξ αποστάσεως. Είναι οι λεγόμενοι «πειρατές» και η δυνατότητα ένταξης σε αυτό το σύστημα δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατασπατάληση δημόσιου χρήματος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι 3 στα 5 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πλήρωσαν κανονικά τους μισθούς των εκπαιδευτικών».

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ…

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Λάρισας, ο κ. Κουρουτός εξηγεί ότι η εικόνα που είχαν ήταν ότι ένα ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε αναστολή συμβάσεων αλλά μετά τις εξελίξεις, ανακάλεσε την απόφασή του. «Οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με την πολιτική ηγεσία για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη ήταν συνεχείς. Αν υπάρχουν επιχειρήσεις που πράγματι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να καθίσουμε και να το συζητήσουμε. Μιλάμε όμως λίγους «πειρατές» που απλά θέλουν να γλιτώσουν μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και να ευεργετηθούν από τα μέτρα στήριξης. Κορόιδα πιάνονται και τα πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που πλήρωσαν κανονικά τους εκπαιδευτικούς τηρώντας τη νομοθεσία».

Η ΟΙΕΛΕ πάντως συγκαλεί εκτάκτως σήμερα ΔΣ το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass