«Αποχαιρετισμός» στον Μανώλη Γλέζο

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ ΠΕΚ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 15:40

Για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου οι παρατάξεις των εκπαιδευτικών ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ αναφέρουν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους:

ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, εν μέσω πανδημίας, «έφυγε» από κοντά μας ο Μανώλης Γλέζος, αγωνιστής της Αριστεράς, σύμβολο της εθνικής αντίστασης και του συλλογικού αγώνα. Ο Μανώλης Γλέζος ανέδειξε σε όλη του τη ζωή την ευθύνη του ατόμου ως ανθρώπου και πολιτικού υποκειμένου.

Έζησε όλες τις περιπέτειες της Αριστεράς στην Ελλάδα και στον κόσμο, συμμετείχε στο μεγαλείο της λαϊκής αντίστασης και των αγώνων για μια δικαιότερη κοινωνία και έδειχνε με τη στάση του τον δρόμο της περηφάνιας, της διεκδίκησης και της πίστης στις μεγάλες πανανθρώπινες αξίες.

Κάτω από άλλες συνθήκες θα τον αποχαιρετούσαμε με μια πάνδημη κηδεία, αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα που σε χαλεπούς καιρούς νίκησε τον φόβο με τον πιο εμβληματικό τρόπο και στήριξε με την πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική του δράση την αλληλεγγύη.

Σήμερα, στους δικούς μας δύσκολους καιρούς, αποχαιρετάμε τον άνθρωπο που ύψωσε τους λαϊκούς αγώνες, στέλνοντας με τη σειρά μας το μήνυμα για αγώνα και κοινωνική δικαιοσύνη».

Η ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα τον εμβληματικό αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας Μανώλη Γλέζο. Τον άνθρωπο που ταπείνωσε τον ναζισμό και έδωσε φως στις ψυχές των κατακτημένων συμπατριωτών του τις ώρες που το σκοτάδι της κατοχής ήταν πιο βαθύ από ποτέ.

Τον άνθρωπο που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία όσο λίγοι και για τόσο πολύ, από τις πικρές ημέρες της σκληρής καταστολής της μετεμφυλιακής περιόδου μέχρι το σήμερα..

Πατριώτης, δημοκράτης, αγωνιστής... Με πάθος, όραμα και αισιοδοξία έδωσε μάχες μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς άλλα και του σοσιαλιστικού χώρου.

Αφήνει παρακαταθήκη τον αγώνα για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Αφήνει κληρονομιά τη σημασία της μάχης απέναντι στον φασισμό.

Αφήνει πίσω του έργα και λόγια που θα λειτουργούν ως φωτεινός φάρος για όλες και όλους.

Η παρουσία του θα αποτελεί διαρκές παράδειγμα αγώνα για τα μεγάλα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Αθάνατος!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass