Σεμινάριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2020 18:02

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο Του Παιδιού», διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, διάρκειας 2 ωρών με θέμα: «Φροντίζοντας τους/τις Εκπαιδευτικούς. Η έννοια της Ψυχικής Ανθεκτικότητας».


Μέσω της συγκεκριμένης επιμορφωτικής δράσης, η ψυχολόγος του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας κ. Ελισσάβετ Γεωργίου θα δώσει βασικές συμβουλές σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλλιεργήσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα και ενδυναμώνοντας τον εαυτό τους να είναι σε θέση να φροντίσουν τις ανάγκες των μαθητών τους. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο νέος κορονοϊός Covid-19 μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας ψυχολόγοι του οργανισμού απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς δίνοντάς τους βασικές συμβουλές, προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των μαθητών τους».
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 28 Μαΐου από τις 9.30 ως τις 11.30 μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex και παρακαλούμε να δηλώσετε αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε ως μεθαύριο Τρίτη 26/5/2020 στο: https://forms.gle/ n42ZZdRc22dvAU4B9 ή να επικοινωνήσετε με την υπεύθ. Σχολ. Δρ. Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας. Ανάλογα σεμινάρια προγραμματίζονται να γίνουν και για γονείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass