Η «Ορμή Ανανέωσης» στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2020 16:15

Τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιο Δοδοντσάκη συνάντησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας, με έμφαση στην επάρκεια των ατομικών μέσων προστασίας, τα οποία εξασφαλίζουν σε σημαντικό βαθμό την υγειονομική ασφάλεια του μαθητικού και εκπαιδευτικού κόσμου, εν όψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Ο κ. Γαμβρούλας, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Παιδείας της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Αδάμο και το μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Θάνο Γκουρομπίνο, ενημερώθηκε για την πληρότητα του υγειονομικού υλικού που έχει αποσταλεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου, για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού καθαριότητας και την καταλληλότητα των σχολικών αιθουσών αναφορικά με την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων ασφαλείας. Ο κ. Γαμβρούλας τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και εξέφρασε την απογοήτευσή του που η Δημοτική Αρχή, παρά τις σχετικές προτάσεις της «Ορμής Ανανέωσης», δεν υιοθέτησε πρόσθετα μέτρα που θα βελτίωναν επιπλέον την ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος. Σε ευρύτερο πλαίσιο και εν όψει της επικείμενης διαπαραταξιακής συζήτησης στον Δήμο για θέματα Παιδείας, ο κ. Γαμβρούλας εξέφρασε την αντίθεση της «Ορμής Ανανέωσης» σε πολλά σημεία του σχετικού πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση, ιδιαίτερα στα άρθρα 51 και 52, τα οποία ορίζουν ηλικιακό όριο για την εγγραφή μαθητών στη Β΄ τάξη ΕΠΑΛ τα 17 έτη. Αναφορικά με την επίμαχη συζήτηση περί τοποθέτησης καμερών στις σχολικές αίθουσες, συμφωνήθηκε πως η μετάδοση του μαθήματος εκτός σχολείου είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, καθώς εγείρει ερωτήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ έχει αμφίβολη παιδαγωγική αξία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass