Διακρίθηκε επιχειρηματική ιδέα με κοινωνικό πρόσημο

Η ΕΠΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΗΣ HSBC

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 15:44

Ο διαγωνισμός «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και με την υποστήριξη της HSBC για τέταρτη συνεχή χρονιά, ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο.


Οι πέντε ομάδες που διαγωνίστηκαν στην τελική φάση του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εικονική κοινωνική τους επιχείρηση και να μιλήσουν για τον κοινωνικό αντίκτυπο της ιδέας τους. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα από την ΕΠΑΣ Ξάνθης με τις street-food καντίνες Food habits που φιλοδοξούν να πετύχουν την επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία της Ξάνθης μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία επιχείρηση. Τη δεύτερη θέση πήρε η ΕΠΑΣ Λάρισας με την κοινσεπ «Απευθείας διάθεση», που είναι μία νέα πρακτική διάθεσης αγροτικών προϊόντων, ηλεκτρονική αγορά για μία win-win συμμαχία μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών. Την τρίτη θέση πήρε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων. Στην τελική πεντάδα των συμμετοχών που ξεχώρισαν φέτος βρέθηκε η ΕΠΑΣ Καβάλας και το ΙΕΚ Ορίζων Καλαμάτας. Στην εκδήλωση, που συντόνισε η κα Μαρία Νικόλτσιου (Alpha), αφού απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής ΟΑΕΔ και συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που έλαβαν μέρος τόνισε ότι η ανάδειξη της αριστείας έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ΟΑΕΔ καθώς και η ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων.
Επίσης υπογράμμισε ότι στον τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας η πρωτοβουλία του British Council παραμένει δυναμική και καλύπτει ένα κενό στον κρίσιμο τομέα της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία στη χώρα μας. Η κριτική επιτροπή που ανέδειξε τους τελικούς νικητές αποτελούνταν από την κα Αγγελική Κοσμοπούλου, εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, την κ. Χριστίνα Φίλη, σύμβουλο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και την κα Αναστασία Ανδρίτσου, διευθύντρια British Council. Το έργο του British Council στον τομέα της κοινωνίας βοηθά στη δημιουργία ενός κλίματος όπου πολίτες και θεσμοί θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε μια κοινωνία ευημερούσα, ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις, και έχει στόχο να συνδέσει τα τοπικά μας ζητήματα με αντίστοιχα διεθνή θέματα – από την κοινωνική δράση ως τα θέματα που αφορούν στη διαφορετικότητα και τους νέους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass