«Απροστάτευτοι οι φοιτητές Ιατρικής»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 19:42

Την κυβέρνηση και την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στον φοιτητικό Σύλλογο Ιατρικής Λάρισας, για το γεγονός ότι για τους φοιτητές που μπαίνουν στις κλινικές δεν έχουν εξασφαλιστεί τα στοιχειώδη μέσα, όπως οι μάσκες, που πρέπει να τις προμηθεύονται μόνοι τους, ενώ σε κανέναν δεν έχει γίνει το τεστ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση: «Όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ακούγαμε και ακούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την ενίσχυση του ΕΣΥ σε ΜΕΘ και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Με τη σταδιακή επάνοδο των φοιτητών Ιατρικής στις κλινικές, διαπιστώνουμε ότι τα λόγια της κυβέρνησης είναι «κούφια», καθώς αυτές τις μέρες αντιμετωπίζουμε μια διαφορετική πραγματικότητα.
Το Πανεπιστήμιο αντί να απαιτήσει έκτακτο κρατικό κονδύλι ή να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά του για τις ανάγκες και την προστασία των φοιτητών, δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει ούτε τα αυτονόητα μέτρα ατομικής προστασίας, ούτε καν τις μάσκες. Αντίθετα, εξαναγκάζει τους φοιτητές να προμηθεύονται οι ίδιοι μάσκες κατά την προσέλευσή τους στις διάφορες κλινικές των Νοσοκομείων.
Ταυτόχρονα από τους 400 περίπου φοιτητές που μπαίνουμε σε κλινικές, ούτε ένας δεν έχει κάνει το τεστ πριν την έναρξη των κλινικών ασκήσεων!
Η απάντηση του Πανεπιστημίου στους φοιτητές για αυτό το ζήτημα ήταν πως απλά «δεν προβλέπεται»! Θέτουμε το εξής ερώτημα: Τι «προβλέπεται» αν έστω και ένας φοιτητής κλινικής άσκησης είναι ασυμπτωματικός και κυκλοφορεί σε όλο το νοσοκομείο;
Αυτήν τη στιγμή μας αφήνουν εκτεθειμένους και «ανενόχλητους» να μεταδίδουμε τον ιό ως πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς. Ενώ σε περίπτωση που ένας φοιτητής αρρωστήσει, χάνει την κλινική άσκηση γι’ αυτό το δίμηνο. Κυβέρνηση και Πανεπιστήμιο αφήνουν εκτεθειμένους σε τεράστιους κινδύνους φοιτητές, εργαζόμενους και ασθενείς.
Κυβέρνηση και πρυτανεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους:
* Να διενεργηθεί άμεσα δωρεάν έλεγχος για Covid-19 σε όλους τους φοιτητές Ιατρικής που μπαίνουν στις κλινικές.
* Να διανεμηθούν δωρεάν μέτρα ατομικής Προστασίας με ευθύνης της Κυβέρνησης και του Πανεπιστημίου στους φοιτητές.
* Να μη χάσει κανένας φοιτητής τη δίμηνη κλινική άσκηση λόγω ασθενείας και να αναπληρωθεί τυχόν απώλεια μέχρι τα τέλη Ιουλίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass