«Αδυναμία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη διεξαγωγή της εξεταστικής»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 19:53

Στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφέρεται ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.


Όπως τονίζεται στην ερώτηση «φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, καταγγέλλουν ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η επερχόμενη εξεταστική περίοδος θα γίνει κανονικά και ότι καλό θα ήταν η εξεταστική να γίνει διά ζώσης, είναι αβάσιμες. Αφορμή για τις αναφορές τους αυτές στάθηκε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σχετικά με τη θερινή εξεταστική περίοδο, στην οποία αναφέρεται και ο τοπικός Τύπος.
Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν οι ως άνω φοιτητές, σε ανακοίνωσή του το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρει ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας των φοιτητών για τη διά ζώσης διεξαγωγή κανενός εργαστηρίου και εξέτασης, λόγω των τεράστιων ελλείψεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε χρηματοδότηση, προσωπικό και κατάλληλες υποδομές. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου, που να διασφαλίζει την ισότιμη και αδιάβλητη εξέταση όλων των φοιτητών, τινάζει στον αέρα, κατά τη γνώμη των φοιτητών, την επερχόμενη εξεταστική.
Αναρωτιούνται, δε, οι ως άνω φοιτητές, τι θα γίνει με τα εργαστηριακά μαθήματα που δεν γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, τι θα γίνει με τα μαθήματα που δεν έχουν αρχίσει καθόλου από την αρχή του εξαμήνου, διότι μέχρι πριν 2 μήνες, η κυβέρνηση, δεν είχε υπογράψει το κονδύλι για την πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών, τι θα γίνει με τους φοιτητές, που δεν έχουν πρόσβαση σε ίντερνετ και εξοπλισμό για να εξεταστούν στα μαθήματα, ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την εξεταστική που θα μπορέσει να σηκώσει τον όγκο τόσων φοιτητών, τι θα γίνει με την πρακτική άσκηση, τις πτυχιακές εργασίες και τις κλινικές κ.λπ.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός: Προτίθεσθε να δώσετε έγκαιρα και αρμοδίως τις απαραίτητες διευκρινίσεις στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων της θερινής περιόδου στο ως άνω Πανεπιστήμιο;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass