Επέστρεψε το 80% των μαθητών

ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ * ΣΤΟ 60% Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ * -«ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ…» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 21:34
Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς, όπου τα λούτρινα παιχνίδια  αποσύρθηκαν και κάθε παιδί έχει το καρεκλάκι του Αγιασμός στους Παιδικούς Σταθμούς, όπου τα λούτρινα παιχνίδια αποσύρθηκαν και κάθε παιδί έχει το καρεκλάκι του

Το 80% των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαρισαίων επέστρεψε χθες στα θρανία και στις νέες συνθήκες που χαρακτηρίζουν τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και το σχολικό περιβάλλον.


Με απόσταση μεταξύ τους, στη στοίχιση στο προαύλιο, στις τάξεις και στα διαλείμματα, μαθητές και μαθήτριες βιώνουν μια νέα πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών βρισκόταν στις θέσεις τους και όπου εμφανίστηκαν ελλείψεις, λόγω αδειών ειδικού σκοπού, έγιναν προσπάθειες να καλυφθούν, στο μεγαλύτερο μέρος τους.
«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε…» δήλωσε στην «Ε» η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και ειδικότερα όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στη διά ζώσης διδασκαλία σημειώνοντας: «Οι εκπαιδευτικοί θα προσπαθήσουν να καλύψουν, στο μέγιστο δυνατό, τα κενά που δημιουργήθηκαν στους μαθητές. Η διά ζώσης και μαζική διδασκαλία είναι αναντικατάστατη στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ βοηθά ακόμη και την ψυχοσύνθεση των παιδιών, όταν βρίσκονται μαζί με τους συμμαθητές τους… Καλωσορίζω τα παιδιά στα σχολεία μας και είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».
Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων έχει προηγηθεί ένας προγραμματισμός, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε ανακατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη κενών, όπου υπήρχε η δυνατότητα, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και την τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου. Στην ανακατανομή δεν συμπεριλήφθηκαν οι αναπληρωτές προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Αγιασμό και για την επανεκκίνηση πραγματοποίησε χθες η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων Λάρισας, στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, και παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήριου Βούλγαρη και της διευθύντριας Δ/νσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλας Μπαξεβάνου. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε να συνεχιστεί η χρονιά με υγεία και ασφάλεια και ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα πρέπει να επισημαίνονται όλα, για να προλαμβάνονται καταστάσεις.
ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ
Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την προσέλευση των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς η διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, που υποστήριξε ότι ανήλθε στο 60%.
Και σημειώνει: «Είχε προηγηθεί ανάλογη προετοιμασία του προσωπικού για την υποδοχή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και οι γονείς ήταν πολύ συνεργάσιμοι.
Αντίστοιχα τα παιδιά ακολούθησαν το πρόγραμμά τους και με την καθοδήγηση των παιδαγωγών, κύλησαν όλα ομαλά.
Οι χώροι είχαν καθαριστεί και απολυμανθεί, ενώ αυτή η διαδικασία θα γίνεται καθημερινά, μετά την αποχώρηση όλων των παιδιών από τις αίθουσες».
Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας η κ. Μπαξεβάνου επισήμανε στην «Ε»: «Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Παράλληλα, ζητήσαμε τις συμβουλές ειδικών επιστημόνων, τις οποίες ακολουθούμε πιστά.
Σε κάθε τμήμα υπάρχουν μέχρι και 15 παιδιά. Το καθένα έχει το δικό του καρεκλάκι με το όνομά του, έχει τα δικά του παιχνίδια και τα δικά του ατομικά είδη. Τα παιχνίδια που προσφέρονται στα παιδιά είναι μόνο πλαστικά και ξύλινα, ώστε να πλένονται εύκολα. Έχουμε αποσύρει τα λούτρινα».
Να σημειωθεί ότι στους 26 Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, μόνο τρεις λειτουργούν με διακεκομμένο πρόγραμμα προσέλευσης παιδιών, ανά μέρα.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2017 έως 28/2/2020, για τη νέα περίοδο 2020-2021, που ξεκίνησε στις 25/5/2020 και λήγει στις 12/6/2020, με δύο τρόπους, ως εξής:
1. Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://larisa.paidikos.com/aitisi/
Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται και στέλνεται σε φάκελο με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορά στη Δ/νση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων (οδός Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 41222, 3ος όροφος) υπόψη κα Μπαξεβάνου Σταυρούλας. Προσοχή, χωρίς κατάθεση των δικαιολογητικών η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.
2. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 08:30 π.μ. έως 2:00 μ.μ., και στους 26 Παιδικούς Σταθμούς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού για αποφυγή συγχρωτισμού (οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των Παιδικών Σταθμών είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass