Βαθμολογίες… ελπίδας στην Ελασσόνα

ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ, ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 21:45

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Η αγωνία έλαβε… προσωρινό τέλος για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα Λύκεια της Επαρχίας Ελασσόνας, μετά και τη χθεσινή ανάρτηση των βαθμολογιών τους.


Οι δυσκολίες των θεμάτων σε συνδυασμό και με τη διεξαγωγή των φετινών εξετάσεων με «φόντο» τον κορονοϊό αποτυπώθηκαν καθαρά στις μέτριες βαθμολογίες πολλών υποψηφίων, στοιχεία που επιτείνουν και την αγωνία τους.
Όπως έδειξαν οι βαθμολογίες των γραπτών, αρκετοί υποψήφιοι το «πάλεψαν» και «αγωνίστηκαν» φιλότιμα και παρά τα πολύ δύσκολα θέματα σε συγκεκριμένα μαθήματα, κάτι που τους αφήνει αρκετά περιθώρια να ελπίζουν για την εισαγωγή τους, βέβαια σε συνδυασμό και με το πού τελικά θα κυμανθούν οι βάσεις σε κάποιες σχολές.
Και τη φετινή χρονιά που έκρυβε ιδιαιτερότητες, αισθητή είναι η απουσία αρκετών υποψηφίων που έχουν υψηλές βαθμολογίες και αριστεύουν.
Ενδεικτικά, πολλοί λίγοι είναι οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια. Κάτι ανάλογο συνέβη και πέρυσι και πρόπερσι. Ακόμη, αξιοσημείωτες είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις κάποιων υποψηφίων από το ΕΠΑΛ Ελασσόνας.
Έκδηλη η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων για τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων. Εκπαιδευτικοί κύκλοι δεν έκρυβαν την «κρυφή» τους πίστη και ελπίδα πως τελικά αρκετοί υποψήφιοι θα εισαχθούν σε κάποια σχολή, παρά τη χθεσινή μέτρια «εικόνα» των βαθμολογιών.
«Μπορεί σήμερα κάποιοι να είναι δυσαρεστημένοι και όχι ευχαριστημένοι με τις βαθμολογικές επιδόσεις τους, αλλά όταν θα βγουν οι σχολές μάλλον θα χαρούν και θα χαμογελάσουν…», επισήμαναν με νόημα κάποιοι εκπαιδευτικοί, που «κουβαλούν» πολύχρονη εξεταστική εμπειρία.
Όπως τόνιζαν εκπαιδευτικοί κύκλοι, η Χημεία και η Έκθεση φαίνεται πως έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στις βαθμολογίες των υποψηφίων και έβγαλαν αρκετό κόσμο έξω από τους αρχικούς του στόχους, κάτι βέβαια που θα φέρει και πτώση των βάσεων σε κάποιες σχολές.
Ακόμη και χθες επαναλήφθηκαν τα παράπονα για το μάθημα της Χημείας («πολλά θέματα, δεν έφθασε ο χρόνος για τους υποψηφίους», «απαιτητικά», «άστοχα»), ενώ για το μάθημα της Έκθεσης τόνιζαν πως ο συνδυασμός Έκθεσης – Λογοτεχνίας, που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά, αιφνιδίασε αρκετούς υποψηφίους.
Ήδη «τρέχει» μια διάχυτη αβεβαιότητα για το πού τελικά θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις.
Τα συναισθήματα ανάμεικτα χθες και στην Ελασσόνα, με κάποιους χαρούμενους, κάποιους έντονα προβληματισμένους, σκεπτικούς ή και απογοητευμένους υποψηφίους, που σκέφτονται πια τη σωστή συμπλήρωση του «γρίφου» του μηχανογραφικού τους, που θα τους οδηγήσει ή όχι, στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου, σε …«μία θέση στον ήλιο» (…αν βέβαια μπορούμε να μιλάμε ακόμη για «μια θέση στον ήλιο» σε τόσο δύσκολες και εξαιρετικά περίεργες εποχές).
Και όλα αυτά, με τη μόνιμη πια έγνοια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν εδώ και χρόνια τα νοικοκυριά και οι οικογένειες των υποψηφίων φοιτητών, που βέβαια μπορεί να χαίρονται για την επιτυχία των παιδιών τους, αλλά έχοντας κατά νου… οικογενειακούς προϋπολογισμούς που θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.
Πάντως, οι εκπαιδευτικοί υπενθύμιζαν τη μεγάλη προσοχή που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι στη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.
Χαρακτηριστικά, έμπειροι εκπαιδευτικοί «κατέθεταν» χθες στην «Ε»: «Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού δεν είναι μια απλή ιστορία, όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι. Θέλει πολλή προσοχή, προσεκτικές επιλογές και καθαρό μυαλό…».
Στο «σκηνικό» της χθεσινής ημέρας, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ξεχώριζαν τα «πηγαδάκια» στα Λύκεια, σε χώρους μέσα και έξω από τα φροντιστήρια, στα νεανικά «στέκια» της πόλης και της γύρω περιοχής, ενώ δεν έλειψαν και… δάκρυα χαράς και λύπης.
Κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, ήδη σκέφτονται τη «φυγή» τους για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, χωρίς να παραγνωρίζουν το πρόβλημα του κορονοϊού.
Η «Ε» παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια ονόματα υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, που ήδη «κλείδωσαν» την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι.: Καραγιάννης Ιωάννης (ΕΠΑΛ) 19.805 μ., Γκοντούρας Ευάγγελος 18.500 μ., Γκόγκος Ιωάννης 18.500 μ., Αρσένη Αικατερίνη 17.835 μ., Ξενίδου Ωραιοζήλη 17.525 μ., Τρουμπούκης Αθανάσιος (ΕΠΑΛ) 17.300 μ., Καραποστόλη Σταματία 17.250 μ., Γκουντούρας Δημήτριος 16.850 μ., Αργυρίου Απόστολος 16.832 μ., Στεργιούλας – Μπόλης Παναγιώτης 16.580 μ., Γκανέτσας Χρυσοβαλάντης 16.400 μ., Αργυρίου Γεώργιος 16.375 μ., Παπαγιάννη Αναστασία 16.225 μ., κ.ά.

Γιάννης Μουκίδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass