ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 15:40

Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ιδρύθηκε με το ΦΕΚ A 70 – 07.05.2019, και αποτελεί μετεξέλιξη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (με έδρα το Ηράκλειο). Το τμήμα καλύπτει το γνωστικό

αντικείμενο της Διοικητικής Επιστήμης γενικότερα, αλλά και με ειδίκευση εφαρμογής στις τουριστικές επιχειρήσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
Εργασιακά
Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, μπορούν να δραστηριοποιηθούν μελλοντικά ως στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών στις εξειδικευμένες περιοχές που συνθέτει ο κλάδος του management. Πρόκειται επομένως, για επαγγελματίες που θα συντονίζουν τη σωστή χρήση και κατανομή των πόρων μιας επιχείρησης, επιβλέποντας τις εργασιακές δραστηριότητες με στόχο την εκπλήρωση των οργανωτικών στόχων.
Η ποικιλία επομένως των εξειδικευμένων περιοχών που καλύπτει το τμήμα παρέχει ένα ευρύ πεδίο για πιθανότητες σταδιοδρομίας στους αποφοίτους, κυρίως ως επαγγελματίες λογιστές, ορκωτοί λογιστές ή ελεγκτές, οικονομικοί σύμβουλοι επιχειρήσεων, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων επιχειρήσεων και οργανισμών, διευθυντές προσωπικού τέτοιων οργανισμών και επιχειρήσεων, εκκαθαριστές ή διαιτητές επιχειρήσεων, ερευνητές, κ.λπ.
Οι κυριότερες δυνατότητες απασχόλησης βρίσκονται στους ακόλουθους τομείς: α) Βιομηχανία, β) Υπηρεσίες, διάφορες, γ) Τράπεζες, δ) Εμπορικές επιχειρήσεις, ε) Αυτοαπασχόληση (Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Λογιστές κ.ά.), στ) Δημόσια Διοίκηση, ζ) Τουριστικές επιχειρήσεις, η) Μεταφορικές επιχειρήσεις
Οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Διοίκησης Τουρισμού μπορούν να ασχολούνται ως στελέχη όλων των λειτουργιών των επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας. Ο διεθνής τουρισμός προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης σε όλες τις λειτουργικές περιοχές του μάνατζμεντ. Είναι ένας τομέας, ο οποίος λειτουργεί και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργάζονται σε:
• αεροπορικές επιχειρήσεις ή και σε εταιρείες ακτοπλοϊκών γραμμών αναψυχής, ως ερευνητές και αναλυτές σε υπηρεσίες τουρισμού εθνικής ή τοπικής εμβέλειας,
• σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύμβουλοι,
• στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (π.χ. Υπουργεία, Ε.Ο.Τ., Ν.Π.Δ.Δ.) και της τοπικής αυτοδιοίκησης (γραφεία Περιφερειών, Δήμων) σε θέματα τουριστικής πολιτικής, ανάπτυξης, σχεδιασμού, προώθησης και στρατηγικής
• σε Σχολές Τουρισμού ως καθηγητές,
• σε Ταξιδιωτικά Πρακτορεία ή και σε Επιχειρήσεις Tour Operators ως στελέχη,
• σε Κέντρα Τουριστικής Πληροφόρησης ως υπεύθυνοι,
• σε κλαδικούς φορείς του τουρισμού (π.χ. Σ.Ε.Τ.Ε., Π.Ο.Ξ., Ξ.Ε.Ε., Η.Α.Τ.Τ.Α., κ.ά.),
• σε επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας ως μεσαία ή ανώτερα στελέχη όλων των λειτουργιών,
• σε εταιρείες συμβούλων με εξειδίκευση στην Τουριστική Βιομηχανία,
• σε τουριστικές επιχειρήσεις (π.χ. σε αερομεταφορείς, ακτοπλοϊκές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια, ξενοδοχεία, εταιρείες παροχής υπηρεσιών εστίασης και φιλοξενίας, οργανωτές ταξιδιών και τουριστικών δραστηριοτήτων, τουριστικούς πράκτορες, εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων) στους τομείς διοίκησης, οργάνωσης και πωλήσεων).
Τέλος, για τους αποφοίτους του τμήματος, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το βιβλίο (Νοέμβριος 2019), δεν είχε ανακοινωθεί η ένταξή τους σε συγκεκριμένο Π.Ε. ή η επίσημη η εγγραφή τους στο Ο.Ε.Ε.
(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος
μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα600
του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2020»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass