Στον «αέρα» τα σχολικά κυλικεία

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2020 17:04

Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται οι ιδιοκτήτες/-ριες των σχολικών κυλικείων σε ολόκληρη τη χώρα καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται στον αέρα. Ακούν διάφορα σενάρια, είτε ότι θα παραμείνουν κλειστά είτε ότι θα ανοίξουν με περιορισμούς αλλά αυτοί δεν γνωρίζουν τίποτα. Όταν τα σχολεία άνοιξαν μετά το lockdown και τα κυλικεία παρέμεναν κλειστά, πολλοί/-ές μαθητές/-ριες βρήκαν άλλες λύσεις, είτε με παραγγελίες delivery, είτε βγαίνοντας εκτός σχολείου για να προμηθευτούν το κολατσιό τους.
Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν περίπου 8.000 σχολικά κυλικεία τα οποία κατέβασαν ρολά στα μέσα Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Από τότε, δεν έχουν επαναλειτουργήσει, με τους/τις εργαζομένους/-ες να λαμβάνουν αρχικά 800 ευρώ για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και στη συνέχεια 534 ευρώ για Μάιο, ενώ για τον Ιούνιο δεν υπήρξε οικονομική ενίσχυση. Οι ιδιοκτήτες/-ριες θέλουν να γίνει διάλογος με τους αρμόδιους ώστε λειτουργήσουν τα σχολικά κυλικεία με το άνοιγμα των σχολείων και εμφανίζονται έτοιμοι να προτείνουν λύσεις ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των μαθητών/-ριών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass