Προτάσεις για τα σχολικά κυλικεία

Επιτροπή Αγώνα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2020 15:09

Σειρά προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την άρση του οικονομικού αδιέξοδου για τα σχολικά κυλικεία, καταθέτει η «Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων», καλώντας ταυτόχρονα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην

Αθήνα στις 31 Αυγούστου. Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει, μεταξύ άλλων:  
«... Πλησιάζει η μέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς κι εμείς ακόμη περιμένουμε! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σωματεία και απλοί επαγγελματίες, προσπαθήσαμε, τρέξαμε, μιλήσαμε σε αρμοδίους, καταθέσαμε υπομνήματα, μιλήσαμε δημόσια σε ΜΜΕ, ήρθαμε σε επαφή με βουλευτές από όλα τα κόμματα, έγιναν προτάσεις στη Βουλή… Απάντηση καμία. Δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή. Η αντιμετώπιση του κράτους, μας συσπείρωσε και μας οδηγεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο! Πρέπει να διεκδικήσουμε τα όσα δικαιούμαστε, με τον μοναδικό τρόπο που μας οδήγησαν οι αρμόδιοι φορείς!
Οι συνθήκες προστάζουν όλα τα σωματεία του κλάδου, καθώς και κάθε συνάδελφο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να γίνουμε μία φωνή τη ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 17.30 στην πλατεία Κάνιγγος, με πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος! Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε ό,τι μας πήραν! Την εργασία μας και την αξιοπρέπειά μας!
Και ζητάμε:
1) Τη νομοθέτηση του ενός έτους παράτασης των συμβάσεών μας για όλο τον κλάδο. Ήταν για όλους μας μία ζημιογόνος χρονιά. Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις.
2) Τα σχολικά γεύματα να περάσουν στα χέρια των άμεσα υγειονομικών υπευθύνων, που δεν είναι άλλοι παρά οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων. Η σίτιση των σχολείων πρέπει να γίνετε ως δεκατιανό και όχι ως μεσημεριανό. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται την ώρα λειτουργίας του σχολείου μέσω κυλικείων, με πιστοποιημένα προϊόντα, όπως συμβαίνει στα σχολεία της Κύπρου.
3) Απαλλαγή Β’ δόσης μισθώματος, του σχολικού έτους 2019-2020 με απόφαση από την ΚΕΔΕ. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε βοήθεια την απαλλαγή 6 ημερών που αφαιρέθηκαν από τη Γ’ δόση. Την απαλλαγή «Β’ δόσης 2019-2020» θεωρούμε απαραίτητη, ως ελάχιστη βοήθεια για την καταστροφή εμπορευμάτων, την πληρωμή οφειλών προς προμηθευτές και βοήθεια για επανεφοδιασμό τη νέα σχολική χρονιά. Επισημαίνουμε το μεγάλο ποσοστό απουσίας μαθητών, λόγω της έξαρσης Η1Ν1 κατά τους προηγούμενους μήνες. Τέλος, αυτά τα χρήματα τα χρησιμοποιήσαμε για να αντέξουμε όλο αυτό το διάστημα.
4) Μείωση μισθώματος κατά 40%, για όλο τον κλάδο, για το σχολικό έτος 2020-2021, ως μέτρο αντιμετώπισης της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.
5) Μείωση - Έκπτωση των ασφαλιστικών μας εισφορών ΕΦΚΑ για όλο το σχολικό έτος 2020-2021.
6) Νομοθετική τροποποίηση η οποία να χαρακτηρίζει το επάγγελμά μας «εποχικό».
7) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για τον κλάδο σχολικών κυλικείων, ο οποίος βάσει σύμβασης χρεώνεται 189 ημέρες ετησίως, ενώ αντικειμενικά δεν ξεπερνάει τις 150 εργάσιμες ημέρες. Κατά το τρέχον σχολικό έτος δεν εργαστήκαμε ούτε 80.
8) Τη διεύρυνση της λίστας των επιτρεπόμενων ειδών πώλησης των σχολικών κυλικείων. Αλλαγή των τιμών στη λίστα διατιμημένων προϊόντων αναλογικά με την αύξηση κόστους των πρώτων υλών. Τιμές οι οποίες παραμένουν σταθερές τα τελευταία 7 έτη.
9) Να υπάρξει ειδική μέριμνα παράτασης συμβάσεως, σε περιπτώσεις όπου η σύμβαση μισθώματος σχολικού κυλικείου λήγει έως 3 έτη πριν τη συνταξιοδότηση του μισθωτή.
10) Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του μισθώματος σε σχέση με τις ημέρες και τις απουσίες των παιδιών και όχι με βάση τους εγγεγραμμένους μαθητές, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διότι υπάρχουν απουσίες για λόγους υγείας, προετοιμασίας πανελληνίων, αναβολής στρατού. Πλέον θα απουσιάζουν παιδιά λόγω Covid-19.
11) Να παρθούν αυστηρά μέτρα κατά των delivery που μπαίνουν στα σχολεία.
12) Επίσημη απάντηση με ημερομηνία έναρξης της επαναλειτουργίας μας, με προφανή αναμενόμενη ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου και προϋποθέσεις που να αντιστοιχούν στην αντικειμενική πραγματικότητα των συνθηκών, των ελληνικών σχολείων. Εάν όχι, παρακαλούμε για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση που να αιτιολογεί τους αποδεδειγμένους λόγους, για τους οποίους δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε!
Τα όσα ζητάμε, τα έχουμε πληρώσει, από τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τη φορολογία. Δεν ζητάμε από το κράτος να μας χαρίσει τίποτα! Είναι λίγα συγκριτικά με τα όσα δικαιούμαστε. Ζητάμε αλλαγές που θα βοηθήσουν να αντέξουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται και να ανταπεξέλθουμε στις επαγγελματικές και προσωπικές μας υποχρεώσεις, μια χρονιά που προβλέπεται γεμάτη αντιξοότητες και δύσκολες στιγμές!
Στην παρούσα φάση, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τα όσα ζήσαμε.
Οι συνθήκες προστάζουν να είμαστε όλοι εκεί με τα συνδικαλιστικά μας εκλεγμένα όργανα, μπροστά και πάνω απ’ όλα μαζί! Με μία φωνή! Με ένα σύνθημα! Ανοιχτά σχολεία! Ανοιχτά κυλικεία! Τώρα!, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass