Σε Παιδικούς Σταθμούς και παιδιά Δημοσίων Υπαλλήλων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2020 11:00

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Απόφαση των κ.κ. Θ. Σκυλακάκη, Δ. Μιχαηλίδου, Π. Θεοδωρικάκου και Κ. Πιερρακάκη για την υλοποίηση 2ου παράλληλου Προγράμματος Παιδικών Σταθμών, που αφορά και τους Δημοσίους Υπαλλήλους.


Πρόκειται για Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης οικογενειών, για την παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με σκοπό την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ενίσχυση της παιδικής προστασίας.

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
Ωφελούμενοι είναι μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με αναπηρία, άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις και να είναι:
(α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ καθώς και των ΟΤΑ (Α’ και Β’ βαθμού), ή
(β) μισθωτοί/-ές, αυτοαπασχολούμενοι/-ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/-ες δεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων Πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»,
(γ) ωφελούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία α), β), οι οποίοι διαμένουν σε Δήμους, στους οποίους δεν είναι υποχρεωτική η δίχρονη εκπαίδευση, σύμφωνα με την παρ.4 του αρ. 34 του Ν. 4704/2020, με το οποίο, ανεστάλη κατ' εξαίρεση μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν:
Ι] Στο οικογενειακό εισόδημα: Λαμβάνεται υπόψη και υπολογίζεται το εισόδημα και των 2 μερών/συζύγων, καθώς και το εισόδημα των εξυπηρετούμενων ατόμων, εφόσον υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη στο Πρόγραμμα του/της αιτούντος/-ούσας, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) του Υπ. Οικονομικών του φορολογικού έτους 2019 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2019 έως 31.12.2019). Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα αναλύεται ως εξής:
- Έως 30.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά.
- Έως 33.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 3 παιδιά.
- Έως 36.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά.
- Έως 39.000,00 ευρώ για μητέρες που έχουν από 5 και άνω.
Ο ανωτέρω αριθμός παιδιών περιλαμβάνει: i) τέκνα μέχρι 18 ετών, ii) τέκνα έως 24 ετών, σε περίπτωση που σπουδάζουν κα ιiii) άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας.
ΙΙ] Στην οικογενειακή κατάσταση.
ΙΙΙ] Στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση.
Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω κριτήρια μοριοδότησης:
α) Για το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα τα μόρια που θα δοθούν υπολογίζονται βάσει του τύπου: ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ = 90 - (Ε-Π) 300 (όπου: «Ε» είναι το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και των δύο συζύγων/μερών (όπως αποτυπώνεται στο πεδίο «Γ2ΕΚΚ.ΕΙΔ.ΕΙΣΦΟΡΑΣΑΛΛΗΛ.») και «Π» είναι το ποσό των 500 ευρώ για κάθε παιδί, που εντάσσεται στα ηλικιακά όρια του αρ. 5 της ΚΥΑ (έως την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
Για τα εισοδήματα που ο ανωτέρω τύπος δίνει αρνητικό αποτέλεσμα, η μοριοδότηση είναι μηδενική. Στην περίπτωση κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τα οριζόμενα στην Πρόσκληση εισοδηματικά κριτήρια, τότε δεν βαθμολογούνται σε κανένα κριτήριο και απορρίπτονται.
Αντί «συζύγων», ανάλογη εφαρμογή γίνεται και για άτομα που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης και υπάγονται στις ρυθμίσεις του Ν. 3719/2008 ή 4356/2015.
Η μοριοδότηση των ανωτέρω κριτηρίων παρουσιάζεται αναλυτικά και στον Πίνακα στη σελίδα 36.234 του ΦΕΚ.
Για την επιλογή των ωφελούμενων θα εκδοθεί Πρόσκληση/-σεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., βάσει της/των οποίας/ων καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/-ες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
Το ποσό που καταβάλλεται από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., για κάθε κατηγορία δομής/Θέσης από (Α1 έως Β2), ανέρχεται στο ποσό των 180 ευρώ μηνιαίως και με μέγιστη διάρκεια τους 11 μήνες, και όχι πέραν της 31/7/2021, ανεξαρτήτως κατηγορίας δομής. Δίνεται ως οικονομική στήριξη των ωφελούμενων και θα καλύπτει το σύνολο, ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανόμενης της σίτισης του βρέφους, ή του νήπιου. Σε περίπτωση κατά την οποία, ο/η ωφελούμενος/-η λάβει «αξία τοποθέτησης» (voucher), την οποία δεν ενεργοποίησε, λόγω έλλειψης θέσης στη συγκεκριμένη κατηγορία δομής, στην οποία ανήκει ηλικιακά το παιδί, μπορεί να την ενεργοποιήσει για πρώτη φορά, σε άλλη δομή και κατηγορία, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κατά την 1η ημέρα του μήνα, ή την 1η εργάσιμη του μήνα, εκτός του τελευταίου μήνα (Ιούλιο).
Πηγή: airetos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass