«Σημαντική επιτυχία υπό αντίξοες συνθήκες»

- Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ * ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2020 15:10

«Ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επιτυχία των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φέτος, καθώς ήταν μια δύσκολη χρονιά, υπό αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες» δηλώνει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασιλική Ζιάκα.
Ειδικότερα σε μήνυμά της σημειώνει τα εξής: «Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που πέτυχαν τον στόχο τους, με την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Ιδιαίτερα σημαντική η επιτυχία σας, σε μια δύσκολη χρονιά, υπό αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες.
Αρχίζει για σας μια νέα περίοδος της ζωής σας, αυτή της φοιτητικής σας ζωής. Ευχόμαστε να διανύσετε αυτή την περίοδο με διαρκή πρόοδο, αξιοποιώντας γνώσεις και εμπειρίες, για να αποκτήσετε εκείνες τις δεξιότητες που θα σας οδηγήσουν στο μέλλον που ονειρεύεστε.
Στα παιδιά που δεν πέτυχαν τον στόχο τους, η δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν μόνο η αρχή μιας προσπάθειας που συνεχίζεται με επανεξέταση των επιλογών σας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο και μακρύ ταξίδι της σχολικής σας ζωής, καθώς και τις οικογένειες των μαθητών, για τη στήριξη των παιδιών τους. Καλές σπουδές!
Καλή πρόοδο!».

ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Σε μηνύματα και δηλώσεις προέβησαν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Λάρισας.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλας αναφέρει:
«Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων! Από βάθους καρδιάς, εύχομαι σε καθέναν και καθεμιά, ξεχωριστά, μία καλή ακαδημαϊκή πορεία, που θα αποτελέσει εφαλτήριο προς την επίτευξη των στόχων τους και μία παραγωγική σταδιοδρομία, κατά την οποία θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!
Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και όλοι οι υποψήφιοι κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε πρωτοφανείς συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Τα παιδιά μας, όμως, απέδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις.
Οφείλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα και τις οικογένειες των επιτυχόντων, που έδωσαν τη δική τους μάχη για να δουν τα παιδιά τους να εισέρχονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και να επαινέσουμε το έργο του Έλληνα εκπαιδευτικού, που αντεπεξήλθε με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα στην εκπλήρωση του εκπαιδευτικού έργου εν μέσω της διεθνούς υγειονομικής κρίσης.
Όσοι δεν είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σημερινό αποτέλεσμα ως αποτυχία, αλλά ως ένα στάδιο το οποίο θα τους επιτρέψει να επανασχεδιάσουν το μέλλον τους. Άλλωστε, τίποτα δεν τελειώνει σήμερα.
Η ζωή είναι μπροστά. “Γράψτε” τη με τα δικά σας χέρια».

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασ. Κόκκαλης:
«Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, έρχεται ως επιστέγασμα μίας μακράς, επίπονης και επίμοχθης προσπάθειας των μαθητριών και των μαθητών, για να φθάσουν στο κατώφλι της νέας δημιουργικής διαδρομής της ζωής τους, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που σήμερα απολαμβάνουν την ικανοποίηση για τους κόπους ετών, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που τους έδωσαν όλα τα εχέγγυα σ’ αυτό το ταξίδι. Ένας μεγάλος έπαινος όμως ανήκει και στους γονείς που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη τον στόχων των παιδιών τους.
Όσο για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, πρέπει να γνωρίζουν πως η νέα μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά τους, σε μία ζωή γεμάτη ευκαιρίες.
Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αντικαταστήσει ένα άδειο μυαλό, με ένα ανοιχτό μυαλό. Κι αυτά τα μυαλά έχουμε ανάγκη σήμερα, ώστε να χτίσουμε την Ελλάδα της ευημερίας για το αύριο».

* Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη σημειώνει:
«Είναι αλήθεια, μια μέρα-σταθμός για πολλούς. Σταθμός όμως- και όχι ο τελικός προορισμός, της μεγάλης διαδρομής της ζωής.
Είμαστε δίπλα τους και μοιραζόμαστε τη χαρά με τα παιδιά και τους γονείς, που κατάφεραν τον στόχο τους και εύχομαι να αγναντέψουν τις ψηλότερες κορφές της γνώσης και της επιτυχίας. Θέλω όμως παράλληλα, να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά που φέτος δεν κατάφεραν τους στόχους τους και σήμερα ίσως νιώθουν έντονα, την πικρία της «ήττας».
Από καρδιάς θέλω να τους πω, ότι η «ήττα» στην πραγματικότητα είναι ένας μύθος!
Όσες φορές «ηττήθηκα» στη ζωή μου, κέρδισα απίστευτα πράγματα: σκέφτηκα περισσότερο, σύγκρινα περισσότερα, αξιολόγησα περισσότερα, διόρθωσα περισσότερα, με έμαθα περισσότερο και τελικά, με αγάπησα περισσότερο!
Η ζωή μας είναι μια λεωφόρος, με πολλές «λωρίδες κυκλοφορίας» και τεράστιες δυνατότητες επιλογών. Είναι μπροστά σας και ανοίγεται, άλλοτε φωτεινή και προσβάσιμη, άλλοτε σκοτεινή και δυσπρόσιτη, πάντως έτοιμη να την διανύσετε, με τόλμη και αισιοδοξία, βάζοντας στόχους και κατακτώντας τους, με συνεχή αγώνα και επιμονή.
Προχωρήστε !»

* Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλος:
«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης συγχαίρω ολόθερμα τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων ιδιαίτερα όσες και όσους προέρχονται από τον Δήμο Κιλελέρ.
Εύχομαι τα κορίτσια και τα αγόρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να έχουν δημιουργική πορεία και όταν αποφοιτήσουν, ολοκληρωμένοι επιστήμονες, να είναι χρήσιμοι στον τόπο τους. Οι εργατικότητά τους και το μεράκι που επέδειξαν, μας κάνει όλους υπερήφανους.
Συγχαίρω επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στάθηκαν αρωγοί δίπλα τους και τους βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους.
Όσα παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ας γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες είναι μπροστά τους. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τις διεκδικήσουν με θέληση και αποφασιστικότητα».

* Ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης:
«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που φέτος διεξήχθησαν κάτω από πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες. Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, δώσατε ένα δύσκολο αγώνα από τον οποίο βγήκατε νικητές. Με την εισαγωγή σας στις σχολές προτίμησής σας, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες για τη μετέπειτα πορεία σας. Όμως το μέλλον ανήκει σε όλους τους νέους και σε αυτούς που πέτυχαν την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν.
Θα ήθελα όμως να συγχαρώ για την προσπάθειά τους, τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν τα κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή και οι ίδιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ζωή έχει πολλές μάχες, τις οποίες πρέπει να δώσουν και πως η προσπάθεια ποτέ δεν πάει χαμένη και δε χωρά απογοήτευση.
Θερμές ευχές αξίζουν, όμως, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, διότι ήταν δίπλα σας με αγάπη και στοργή, στηρίζοντας τον αγώνα και τις αγωνίες σας.
Παιδιά, η ζωή σας ανήκει. Φροντίστε να τη ζήσετε όμορφα!
Καλή σταδιοδρομία σε όλες κι όλους» !

* Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Ανάπτυξη» στον Δήμο Τεμπών κ. Κων. Κολλάτος.
«Θέλω να συγχαρώ και να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν τον στόχο τους.
Δώσατε εσείς και η οικογένειά σας μια μάχη, που δεν ήταν εύκολη, και βγήκατε νικητές!
Μπροστά σας ανοίγεται μια νέα σελίδα που, όπως από νωρίς καταλάβατε στη ζωή σας, χρειάζεται να την αντιμετωπίσετε με αισιοδοξία, πείσμα και αγωνιστική διάθεση. Γιατί και στις σπουδές σας θα έρθετε δυστυχώς αντιμέτωποι με όλα όσα ήρθατε και στη σχολική σας ζωή.
Όσοι από εσάς δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ ή διαλέξατε άλλη σταδιοδρομία, ο δρόμος του αγώνα είναι και για εσάς ο μόνος ελπιδοφόρος και νικηφόρος δρόμος, ο δρόμος που αρμόζει στη νέα γενιά, στα παιδιά που ατενίζουν με ελπίδα στο μέλλον. Αψηφήστε όσους σας λένε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε καλύτερες μέρες και δείξτε με την ορμή και την ελπίδα που φέρνει η νέα γενιά ότι η ζωή μπορεί να αλλάζει προς το καλύτερο. Η ζωή σας δεν κρίνεται στις επιδόσεις των Πανελλαδικών, αλλά συνολικά στη στάση ζωής που θα κρατήσετε.
Γιατί -και κλείνοντας- όπως λέει ο ποιητής: «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα».

* Ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ κ. Χρ. Καπετάνος:
«Συγχαίρουμε τους μαθητές για τη δικαίωση των κόπων τους και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου. Κόποι οι οποίοι στέφτηκαν με επιτυχία, τους ανοίγουν νέους ορίζοντες και δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και ευχάριστες στιγμές. Στους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή ή σε σχολή της επιθυμίας τους, θέλουμε να τους συγχαρούμε για την όλη τους προσπάθεια και να τους επισημάνουμε πως τίποτα δεν τελείωσε, η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της επιμονής.
Ένα μεγάλο μπράβο τόσο στις οικογένειες των υποψηφίων, όσο και τους καθηγητές που συνέβαλαν τα μέγιστα, στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών και τους στήριξαν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass