Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων της Αγιάς

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2020 16:50

Τέλος στην αγωνία και των υποψηφίων μαθητών της Αγιάς για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.


Πολλές οι επιτυχίες για τους τελειόφοιτους της περιοχής, οι οποίοι με ανακούφιση έκαναν δεκτά τα αποτελέσματα εισαγωγής στις σχολές της χώρας. Μεγάλη η χαρά για εκείνους που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και φυσικά μεγάλη η ικανοποίηση για όσους είδαν να περνούν σε κάποια σχολή δεύτερης προτίμησης.
Μεταξύ των επιτυχόντων, η πρώτη στη βαθμολογία των πανελλαδικών από το Λύκειο Αγιάς, Ζιούλη Μαγδαληνή, που είχε συγκεντρώσει 18.675 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη Μπουρνούδη Ραφαηλία με 18.525 μόρια εισήχθη στη Σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Αθήνας. Ο τρίτος, με 18.350 μόρια, Μπάρδας Αποστόλης, πέτυχε στο Οικονομικό της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη και ο τέταρτος, Καφρίτσας Γεώργιος, με 18.250 μόρια, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης. Μεγάλη η επιτυχία και της Αντωνίας Καλαγιά, η οποία εισήχθη στο Χημικό Θεσσαλονίκης ως 5η στην κατάταξη, αλλά και του Φιλοκώστα Σωτήρη που εισήχθη 4ος στη Σχολή Ικάρων (Σ.Ι.) Μηχανικοί (ΣΜΑ) από την ειδική κατηγορία των πολυτέκνων.
Αξίζουν, επίσης, να σημειωθούν και οι επιτυχίες δύο δίδυμων αδελφών. Πρόκειται για τις Νανούσι Αρβιόλα και Ερμίνα που εντυπωσιάζει το γεγονός ότι και οι δύο εισάγονται στην ίδια σχολή, Ιστορίας και Εθνολογίας, στην Κομοτηνή. Όπως, επίσης, αξίζει να αναφερθεί και η επιτυχία της Αβράμπου Κωνσταντίνας, η οποία κατάφερε την εισαγωγή της ως 2η στη Νοσηλευτική Λάρισας. Η Κωνσταντίνα Αβράμπου φοίτησε στα σχολεία της Αγιάς, αλλά ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας απ’ όπου διαγωνίστηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις πετυχαίνοντας 18.200 μόρια.
Τη μεγάλη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα εξέφρασε στην «Ε» ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου, Νικόλαος Ντάβας, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των παιδιών επισημαίνοντας τον δύσκολο και καθημερινό αγώνα που έδωσαν, όχι μόνο τη φετινή χρονιά αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο. Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων έδωσε τα συγχαρητήριά του κι ευχήθηκε καλές σπουδές σε όλους. Επισήμανε δε ότι το Γενικό Λύκειο Αγιάς είχε επιτυχία που άγγιξε το 100%.
Ο διευθυντής, Νίκος Σταφύλης, κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αγιάς με ανακοίνωσή τους συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την εισαγωγή τους στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας και τους εύχονται καλές σπουδές. «Η επιτυχία των μαθητών» τονίζουν «κινήθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα και αυτό μας κάνει υπερήφανους και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο με μεγαλύτερη διάθεση και αισιοδοξία. Για τους μαθητές που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στις εξετάσεις ή δεν πέτυχαν την είσοδό τους σε κάποια σχολή, σημειώνουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το όχημα που οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της εξειδίκευσης – διεύρυνσης της γνώσης και του πνεύματος. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι θα υπάρξουν και άλλα δρομολόγια προς αυτήν την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αρκεί να περιμένουν στον σταθμό και να μη φύγουν».
Εκ μέρους τη Δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας, Πέτρος Μπαρμπέρης, δήλωσε: «Φίλοι και φίλες μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Αγιάς, μία δύσκολη και επίπονη προσπάθεια χρόνων για εσάς, έφτασε στο τέλος της. Ο σκληρός αγώνας που δώσατε όλα αυτά τα χρόνια , αλλά ειδικά φέτος, λόγω της πανδημίας και των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν, ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Τα αποτελέσματα στον Δήμο Αγιάς για άλλη μια φορά απέδειξαν τη σοβαρή και υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στον τόπο αυτό. Οι γονείς σας, οι καθηγητές σας, αλλά κι όλοι εμείς, είμαστε περήφανοι για όλους σας. Σας ευχόμαστε, η νέα ζωή που ξεκινάτε, να είναι η απαρχή για την επίτευξη των στόχων σας και των ονείρων σας. Στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν αυτήν τη φορά, εύχομαι καλή δύναμη για μια νέα προσπάθεια που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Καλή σταδιοδρομία στους καινούργιους φοιτητές μας και στους αυριανούς επιστήμονές μας».

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass