Ζητά το «σπάσιμο» πολυπληθών τμημάτων

Ο «Κων/νος Κούμας» Λάρισας - Συνεδριάζει το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2020 16:43

Το «σπάσιμο» των υπερπληθών τμημάτων με βάση τις κενές αίθουσες διδασκαλίας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων διεκδικεί ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κων/νος Κούμας» Λάρισας.


Σύμφωνα με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημ. Παπαποστόλου και η γεν. γραμματέας Λούτσου Ζαφειρία «είμαστε σε μία εποχή που όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 15 στο Νηπιαγωγείο και 20 στο Δημοτικό Σχολείο, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία. Την ίδια στιγμή βιώνουμε την αναγκαιότητα της προσαρμογής της σχολικής πραγματικότητας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 που επιβάλλει την κοινωνική απόσταση για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και, κατά συνέπεια και των τοπικών κοινοτήτων. Και με αυτά τα δεδομένα η πολιτική ηγεσία από τη φετινή σχολική χρονιά, για την οποία οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερη φάση της εξάπλωσης του ιού, επέλεξε να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών από 1 προς 22 σε 1 προς 25 μαθητές. Συγκεκριμένα στα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας λειτουργούν τα παρακάτω υπερπληθή τμήματα: Νηπιαγωγεία: 27 τμήματα με 25 μαθητές το κάθε τμήμα Δημοτικά Σχολεία 3 τμήματα με 26 μαθητές το κάθε τμήμα, 10 τμήματα με 25 μαθητές το κάθε τμήμα, 21 τμήματα με 24 μαθητές το κάθε τμήμα. Απαιτούμε το «σπάσιμο» των παραπάνω τμημάτων με βάση τις κενές σχολικές αίθουσες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας και την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Π.Ε. ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
Το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. θα συνεδριάσει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου με βασικά θέματα ημερήσιας διάταξης τις ενστάσεις επί των αποσπάσεων Α’ φάσης, τις ανακλήσεις, τις επανεξετάσεις και την εξέταση νέων αιτήσεων απόσπασης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σύμφωνα με δήλωση του Βασ. Παληγιάννη «ως αιρετός εκπρόσωπος στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. θα προσπαθήσω να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις. Ας μην ξεχνούμε ότι πολλοί συνάδελφοί μας, με πολλά και σοβαρά προβλήματα, δεν αποσπάστηκαν στην Α’ φάση αποσπάσεων με αποτέλεσμα να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. Επίσης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά και με ανθρώπινο πρόσωπο και όλες τις περιπτώσεις συναδέλφων, συζύγων νεοδιόριστων και αναπληρωτών που αιτούνται απόσπαση για συνυπηρέτηση. Το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης αιτήσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass