×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/269529

ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ

Με ασφάλεια, αισιοδοξία και νέες καλές συνήθειες...

ΜΕ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2020 16:00

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να πλησιάζει και μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ο υπεύθυνος Διοικητικών και Οικονομικών της «Σχολής Καραβάνα», κ. Θοδωρής Καραβάνας, μιλά στην «Ε» για τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορονοϊός στην εκπαίδευση, καταγράφει τα μέσα που έχει επιστρατεύσει η σχολή για την αντιμετώπισή του και εξειδικεύει τον τρόπο που θα λειτουργήσει ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας...

KARABANAS.jpg

* Πώς αντιμετωπίσατε κ. Καραβάνα το κλείσιμο των σχολείων τον περασμένο Μάρτιο;
- Το σχολείο μας έχει παράδοση στη χρήση της τεχνολογίας. Από την αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, είχαμε εγκαινιάσει διαδικτυακό τρόπο επικοινωνίας με τους γονείς, για δύο λόγους.
Πρώτον, για να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση χαρτιού και δεύτερο για να δώσουμε στους γονείς τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για όλα όσα αφορούν στη σχολική ζωή των παιδιών τους (βαθμούς διαγωνισμάτων, διδαχθείσα ύλη, ανακοινώσεις).
Έτσι, το κλείσιμο των σχολείων μάς βρήκε έτοιμους να εφαρμόσουμε και την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Μέσα σε τρεις ημέρες όλες οι τάξεις του σχολείου ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα.
Εφαρμόσαμε σύγχρονες, πρωτότυπες διδασκαλίες και δημιουργήσαμε on demand βίντεο επανάληψης και εμπέδωσης της ύλης.
Δημιουργήσαμε ασκήσεις και online quiz, διορθώναμε ηλεκτρονικά τις εργασίες, βλέπαμε και επικοινωνούσαμε καθημερινά με μαθητές και γονείς.

* Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός τις εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά;
- Πολύ! Με θετικό τρόπο.
* Δηλαδή;
- Είχαμε περισσότερες εγγραφές απ’ όσες υπολογίζαμε.

* Τι πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο;
- Όσους νέους γονείς ρωτήσαμε, η απάντηση ήταν σχεδόν η ίδια. Ασφάλεια. Στη δεδομένη αυξημένη ασφάλεια που παρέχει κάθε ιδιωτικό σχολείο, τώρα προστέθηκε και το αίσθημα ασφάλειας σε σχέση με τον ιό. Οι γονείς νιώθουν πιο σίγουροι ότι τα μέτρα προστασίας θα τηρούνται περισσότερο και σχολαστικότερα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι πέρυσι δεν χάθηκε καθόλου μάθημα και η ύλη καλύφθηκε πλήρως –μαζί με τις απαραίτητες επαναλήψεις.

* Το Υπουργείο Παιδείας όρισε τον τρόπο που θα λειτουργούν τα σχολεία. Πώς θα λειτουργήσει το σχολείο σας;
- Θα λειτουργήσει με ασφάλεια, αισιοδοξία και νέες καλές συνήθειες! Καταρχήν αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην ανακαίνιση χώρων του σχολείου και μεταξύ άλλων μεταφέραμε την υποδοχή γονέων στην κεντρική είσοδο του σχολείου, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση ανάμιξης επισκεπτών με τους μαθητές. Μέρος του σχολείου απέκτησε νέα αισθητική –μετά την καραντίνα όλοι έχουμε ανάγκη από ανανέωση! Επιπλέον επενδύσαμε σε αγορά εξοπλισμού, ώστε να εφαρμόσουμε τον στόχο μας ένα θρανίο-ένας μαθητής.
Έτσι, παρόλο που θα κάνουμε μάθημα με πλήρη σύνθεση, θα τηρείται η απαραίτητη απόσταση ασφαλείας. Ακόμα προσαρμόσαμε το ωρολόγιο πρόγραμμα και τα διαλείμματα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στο προαύλιο και στο κυλικείο. Βέβαια, έχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε περισσότερα από δώδεκα στρέμματα αύλειου χώρου, οπότε δεν τίθεται θέμα συνωστισμού.
Εκ των ων ουκ άνευ είναι η καθημερινή απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και των σχολικών λεωφορείων, με ειδικά απολυμαντικά. Απολύμανση και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και στο τέλος τους. Φυσικά εμπλουτίσαμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό -σύνδεση με το διαδίκτυο σε κάθε αίθουσα, υπολογιστές, διαδραστικές οθόνες- ώστε σε περίπτωση ασθενείας μαθητή, να μπορεί να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο από το σπίτι του.

* Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν μάσκες και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων.
- Θεωρώ σωστή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Στη Σχολή Καραβάνα βέβαια προμηθευτήκαμε εδώ και καιρό μάσκες για όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζομένους. Μάσκες πιστοποιημένες και σε κατάλληλα μεγέθη ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

* Το Υπουργείο Εργασίας συνέστησε στους εργαζομένους να εξεταστούν πριν επιστρέψουν στις δουλειές τους. Εσείς θα κάνετε τεστ;
- Ήδη εξετάστηκαν όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον Παιδικό Σταθμό και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα εξεταστούν λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να βεβαιωθούμε ότι το νέο σχολικό έτος ξεκινάει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Φυσικά το κόστος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από εμάς. Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, φέτος προχωρήσαμε σε συνεργασία με ειδική γιατρό, που μεταξύ άλλων θα ελέγχει και θα συμβουλεύει τη διοίκηση για τα μέτρα που εφαρμόζουμε. Επιπλέον, θα συμβουλεύει γονείς και προσωπικό του σχολείου και θα μας ενημερώνει για θέματα υγείας, κρατώντας μας σε εγρήγορση! Επιπλέον ξεκινήσαμε μόνιμη συνεργασία με ψυχολόγο για την υποστήριξη μαθητών και γονέων.

* Οπότε, να σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά;
- Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις για μια ασφαλή σχολική χρονιά. Είναι όμως και προσωπική ευθύνη όλων να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας. Στο σχολείο μας η σχέση με τους γονείς είναι άριστες. Εξάλλου, δεν νοείται εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς την αρμονική σχέση σχολείου-γονέων. Πιστεύουμε ότι οι γονείς της Σχολής Καραβάνα θα επιτελέσουν τον ρόλο τους, όπως κάνουν πάντα και με τη συνεργασία τους θα καταφέρουμε να παρέχουμε παιδεία και μόρφωση που αξίζει στα παιδιά μας. Με υπομονή, συστηματική προσπάθεια και κατάλληλες διαδικασίες, θα είμαστε όλοι ασφαλείς και θα μπορέσουμε να επιτελέσουμε το καθήκον μας!

Gallery άρθρου

{gallery}269529{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass