Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμο απ’ τον Ιούλιο το νέο κτίριο του 4ου ΕΠΑΛ

ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Γ. ΣΟΥΛΤΗΣ -«ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 21:39
Ετοιμο απ’ τον Ιούλιο το νέο κτίριο του 4ου ΕΠΑΛ Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που θα στεγαστεί το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας

«Ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας για το 4ο ΕΠΑΛ...» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, ερωτηθείς για το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στα 13ο Λύκειο και 4ο

ΕΠΑΛ Λάρισας, που υποχρεώνει ένα ποσοστό μαθητών των δύο σχολείων να κάθεται στο προαύλιο, μέχρι να εγκατασταθεί το 4ο ΕΠΑΛ στη νέα του στέγη.
Αντίστοιχα ερωτηθείσα και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Βασιλική Ζιάκα, δήλωσε ότι : «Είναι θέμα ημερών η μετακόμιση του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Λάρισας στη νέα του στέγη, στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας...».
Αναλυτικότερα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, σχετικά για την κατάσταση του κτιρίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας (στην οδό Πλούτωνος και Αιόλου) και τους λόγους της καθυστέρησης μετακόμισής του, δήλωσε στην «Ε» ότι «Το κτίριο ήταν έτοιμο από τον Ιούλιο και τα κλειδιά παραδόθηκαν πριν τις 15 Αυγούστου, αφού καθαρίστηκαν σχολαστικά οι χώροι του.
Ο εξοπλισμός των σχολικών αιθουσών και των γραφείων του είναι ευθύνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όπως γνωρίζω ήδη έχει δρομολογήσει την προμήθειά του από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ), πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων...».
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων νοικιάζει το κτίριο από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» - ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους που προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων» και «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων».
Ανέλαβε το έργο επισκευής και συντήρησης του κτιρίου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανήλθε στο ποσό των 399.999,99 ευρώ με Φ.Π.Α.
Ο κ. Σούλτης, υποστήριξε ότι ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων ήταν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου, οι οποίες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς, με σκοπό να είναι έτοιμο το κτίριο πριν τη νέα σχολική χρονιά και τόνισε: «Έστειλα έγγραφο προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με κοινοποίηση προς τον διευθυντή του 4ου ΕΠΑΛ, στις αρχές Ιουλίου, στο οποίο τους ενημέρωνα ότι το κτίριο είναι έτοιμο, προκειμένου να μεριμνήσουν για τον εξοπλισμό του.
Μάλιστα, τον Ιούλιο, με δική μου πρωτοβουλία, είχα καλέσει σε συνάντηση στο νέο κτίριο, τόσο τον διευθυντή του σχολείου, όσο και τους καθηγητές του, ώστε να δουν τους χώρους του και να συζητήσουμε τυχόν παρατηρήσεις τους ή διορθώσεις που ήθελαν να γίνουν, οι οποίες θα βοηθούσαν τη λειτουργία του σχολείου και το εκπαιδευτικό του έργο.
Η συνάντηση έγινε, συζητήσαμε κάποιες παρεμβάσεις που ζήτησαν να γίνουν, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μέσα στον Αύγουστο και ακολούθως, η ευθύνη του εξοπλισμού ήταν θέμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας...».
Σημειώνει δε, πως οι χώροι του κτιρίου καθαρίστηκαν σχολαστικά από τον Δήμο Λαρισαίων πριν τις 15 Αυγούστου.
Ο αντιδήμαρχος προσθέτει πως έχει ολοκληρωθεί παράλληλα η σύνδεση του σχολείου με δίκτυο τηλεφωνίας.
Εξάλλου και ο διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ κ. Μαργαρίτης Μπασδαβάνος, ανάφερε στην «Ε» ότι «έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες της μετακόμισης...» και επισημαίνει «το σχολείο δεν έχει προμηθευτεί ακόμη το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού που έχει ζητήσει και γι’ αυτό τον λόγο έγινε προσπάθεια να βρεθούν θρανία, καρέκλες, γραφεία και πίνακες από άλλα σχολεία, λόγω της επείγουσας κατάστασης. Αυτά θα μεταφερθούν άμεσα στη νέα στέγη του 4ου ΕΠΑΛ...».
Ο κ. Μπασδαβάνος σημειώνει τέλος πως «όλος ο εξοπλισμός του 4ου ΕΠΑΛ παραμένει στη θέση του και το 13ο Λύκειο θα βρει έτοιμους του χώρους...».
Να σημειωθεί ότι αυξημένος είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι, ο μαθητικός πληθυσμός των δύο σχολείων, του 4ου ΕΠΑΛ και του 13ου Λυκείου Λάρισας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει έλλειψη αιθουσών, που δεν μπορεί καλύψει τις προσωρινές ανάγκες, μέχρι και τη μετακόμιση του 4ου ΕΠΑΛ.
Ένα ποσοστό μαθητών και των δύο σχολείων παραμένει καθημερινά στο προαύλιο...
Το 4ο ΕΠΑΛ αποχωρεί από το σχολικό κτίριο, μετά από 21 χρόνια και μετά από χρόνιες πιέσεις που δεχόταν (από πολλές διαμαρτυρίες γονέων του 7ου Γυμνασίου) με σκοπό να εγκατασταθούν στις αίθουσές του οι λυκειακές τάξεις του 7ου Γυμνασίου και ακολούθως το 13ο Λύκειο Λάρισας.
Μέχρι σήμερα, το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας (ΕΠΑΛ), συστεγάζεται με το 7ο Γυμνάσιο και το 13ο Λύκειο Λάρισας, σε κτίριο στη συμβολή των οδών Κάρλας και Σικελιανού, στη συνοικία Αγίου Γεωργίου.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου