Πυξίδα για το μέλλον

Προτάσεις - συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 15:52

ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Τα τμήματα Οδοντιατρικής ασχολούνται με την κατάρτιση επιστημόνων με βασικό έργο τη μελέτη, διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία και την αποκατάσταση προβλημάτων της οδοντοστοιχίας, της στοματικής κοιλότητας, του βλεννογόνου του στόματος και του στοματογναθικού συστήματος του ανθρώπου.

Έχουν σκοπό να χορηγήσουν στους αποφοίτους τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και τα εφόδια για την άσκηση της γενικής οδοντιατρικής, αλλά και να καλλιεργήσουν τέσσερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που θα τους διαφοροποιήσουν και θα τους κάνουν ολοκληρωμένους επιστήμονες. Τα χαρακτηριστικά αυτά γνωρίσματα του απόφοιτου της Οδοντιατρικής, πρέπει να είναι: α) βιολογικές βάσεις, β) προληπτική κατεύθυνση, γ) κοινωνική ευαισθησία, δ) έφεση για συνεχή ενημέρωση και βελτίωση.

Εργασιακά
Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Οδοντιατρικής είναι οι επιστήμονες που ειδικεύονται στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών των δοντιών, των ιστών που τα περιβάλλουν και της στοματικής κοιλότητας του ανθρώπου. Μπορούν να εργαστούν:
* ως ελεύθεροι επαγγελματίες, λειτουργώντας προσωπικό οδοντιατρείο,
* ως οδοντίατροι σε δημόσιες υπηρεσίες-ασφαλιστικά ταμεία, σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια,
* ως ερευνητές σε εργαστήρια,
* ως εκπαιδευτικοί, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς τους (Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ.).
Εναλλακτικά, απόφοιτοι των τμημάτων Οδοντιατρικής, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα της υγείας ως τεχνικοί σύμβουλοι σε εργαστήρια κατασκευής υλικών οδοντοφυΐας, ως περιοδοντολόγοι οδοντίατροι, ως ενδοδοντολόγοι οδοντίατροι, ως παιδοδοντίατροι, στον τομέα της βιομηχανίας ως στελέχη οργανισμών φαρμάκων και τροφίμων, κ.ά.
Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο ΠΕ 87 Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, στην Ειδικότητα ΠΕ 87.01, Ιατρικής και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 558 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2020»
Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass