Υπερπληθή τα τμήματα Γυμνασίων και ΓΕΛ

ΚΑΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 21:19

Με τις μαθητικές κινητοποιήσεις να συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και κύριο αίτημα το σπάσιμο των τμημάτων προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός στις τάξεις, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας εξέδωσε πίνακα κατανομής των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου οι αριθμοί δίνουν και την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δεν εμφανίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα αφού όσον αφορά τα Δημοτικά ποσοστό 40,87% έχουν συνολικά 15 έως 20 μαθητές και 43,97% κάτω από 15 μαθητές. Στα Νηπιαγωγεία το 44,76% έχει 15 έως 20 μαθητές, το 36,72% κάτω από 15 μαθητές, ενώ το 18,37% έχουν από 21 έως 25 μαθητές και μόλις το 0,15% πάνω από 25 μαθητές, όπου και έχει υπάρχει η διευκρίνιση ότι οφείλεται κυρίως σε εγγραφές και όχι σε φυσική παρουσία. Το πρόβλημα με τα υπερπληθή τμήματα εντοπίζεται κυρίως στα Γυμνάσια όπου 71,29% αφορά τμήματα με 21 έως 27 μαθητές και ακολουθούν τα Γενικά Λύκεια όπου 21 έως 27 μαθητές έχει το 46,15% των τμημάτων. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, Δρ. Γεώργιο Δοδοντσάκη, οι πίνακες προέκυψαν από την ανάγκη να δοθεί μια επίσημη απάντηση αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Παραδέχεται ότι στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας υπάρχει πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν κενές αίθουσες για να μπορούν να σπάσουν τα τμήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις πάλι, όπως λέει, μπορεί να εμφανίζεται ένας μεγάλος αριθμός όπως π.χ. στους Σοφάδες, αλλά αυτό αφορά κυρίως εγγραφές και όχι παρακολούθηση μαθημάτων με φυσική παρουσία. Αναλυτικά οι πίνακες κατανομής των μαθητών στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχουν ως εξής:

Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PINAKAS1 GEL* Τα υπερπληθή τμήματα με μαθητές άνω των 25 οφείλονται σε εγγραφές και όχι σε φυσική παρουσία των μαθητών

 

B/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PINAKAS2 GEL

*Τα υπερπληθή τμήματα με μαθητές άνω των 25 ή των 27 οφείλονται σε εγγραφές και όχι σε φυσική παρουσία των μαθητών
Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass