Etwinning σχολείο το 1ο Δημοτικό Τυρνάβου

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΈΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 15:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα ΤσόλαΜια σημαντική διάκριση απέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα το οποίο είναι ένα etwinning σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι συνεργάζεται με σχολεία χωρών της Ευρώπης πάνω σε διάφορα θέματα που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και να τους μετατρέψουν σε ενημερωμένους πολίτες.


Στο πλαίσιο προγραμμάτων που υλοποίησε το σχολείο την προηγούμενη σχολική χρονιά, κατάφερε να αποσπάσει τρεις Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας για τα προγράμματα αυτά.
Συγκεκριμένα: Για το πρόγραμμα A Journey with a lot of Rhythm (Ένα ταξίδι με πολύ ρυθμό), που υλοποίησε η ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα.
Αυτό το μουσικό ταξίδι σχεδιάστηκε γύρω από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών σε μια project-based προσέγγιση.
Οι μαθητές από την Ισπανία ξεκίνησαν αυτό το μουσικό ταξίδι δημιουργώντας μια πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των εταίρων και όχι μόνο. Μέσα από τις στάσεις πολιτισμού μοιράστηκαν τα αγαπημένα τους τραγούδια, όργανα, συνθέτες, χορούς, μουσικές, τοπία και τα διάσημα μνημεία της κάθε χώρας. Γνώρισαν έτσι την παραδοσιακή και μοντέρνα μουσική των χωρών.
Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος η μουσικός του σχολείου Αικατερίνη Βελεσιώτου.
Δεύτερη ετικέτα ποιότητας για το έργο MUSIC BOX: PRACTICING OUR SKILLS (Μουσικό κουτί: εξασκώντας τις δεξιότητές μας).
Το έργο αυτό δημιούργησε μια μουσική γέφυρα μεταξύ Ισπανίας, Ελλάδας και Φινλανδίας.
Οι μαθητές των τριών χωρών μοιράστηκαν τις μουσικές τους εμπειρίες, αντάλλαξαν τραγούδια, πειραματίστηκαν με ρυθμούς (cup songs). Βελτίωσαν τις μουσικές τους δεξιότητες, άντλησαν τη χαρά να συνεργάζονται σε διακρατικές ομάδες.
Όλη αυτή η διαδικασία συνέβαλε ακόμη στην προσωπική έκφραση των μαθητών, στην ενίσχυση φιλικών δεσμών και στην ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας. Συμμετείχαν τα τμήματα Δ1 και Ε1.
Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος η μουσικός του σχολείου Αικατερίνη Βελεσιώτου.
Η τρίτη ετικέτα ποιότητας για το συνεργατικό έργο eTwinners Town citizens in action for sustainability (Πολίτες σε δράση για τη βιωσιμότητα της πόλης). Στο έργο οι μαθητές ανέλαβαν δράση για τη βιωσιμότητα της πόλης που σέβεται τις προτεραιότητες της αειφόρου ανάπτυξης και επιτρέπει στους κατοίκους να ζουν σε καλές συνθήκες και σε αρμονία με τη φύση.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές από τις δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από απόσταση στην περίοδο της καραντίνας. Οι μαθητές μοιράστηκαν ζωγραφιές, βίντεο, μουσικές, τραγούδια, κατασκευές, εικόνες από τις χώρες τους. Δημιουργήθηκε συνεργατικό site, ψηφιακό φυλλάδιο και ηλεκτρονικό περιοδικό.
Οι μαθητές εργάστηκαν για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων της Ατζέντας 2030, κατανοώντας πως η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί αδιαμφισβήτητη πρόταση για τη διασφάλιση της ευημερίας στη Γη και κυρίως πως έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένους, ενημερωμένους, ενεργούς πολίτες.
Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία (Aydin / Αϊδίνιο), η Ελλάδα και η Γαλλία.
Για την υλοποίηση του έργου συνεργάστηκαν η δασκάλα του σχολείου κ. Ευθυμία Τσιγάρα - Παλάσκα και η μουσικός Αικατερίνη Βελεσιώτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass