Διαχείριση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 16:10

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργάνωσε τηλεημερίδα με τίτλο: «Διαχείριση κρούσματος σε σχολική μονάδα».


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και κλήθηκαν να την παρακολουθήσουν οι δ/ντές-τριες, προϊστάμενοι/νες, καθώς και οι υπεύθυνοι/ες για την διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, λοίμωξης COVID -19 των Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Λάρισας, με τους αναπληρωτές τους.
Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Ζήγρας Γεώργιος, και ο υπεύθυνος γιατρός κ. Κανελλόπουλος Νίκος, με θέμα: «Ο ρόλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 σε σχολική μονάδα», η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» κ. Μίνα Γκάγκα, με θέμα: «Πώς να προλάβουμε κρούσματα και μετάδοση» και εκ μέρους του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ, κ. Κολτσίδας Αλέξανδρος, με θέμα: «Παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο».
Σκοπός της ήταν η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19 με έμφαση στην τήρηση των αρχών διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης Covid-19 σε σχολικές μονάδες, όπως αυτές επικαιροποιήθηκαν με το «Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων - Αρχές Διαχείρισης Περιστατικών Covid-19 - Νέα Ενημέρωση (18/09/2020)»του Ε.Ο.Δ.Υ.
Η τηλεημερίδα υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO WebexEvent και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε αυτή μέσω Η/Υ της σχολικής μονάδας, τηρώντας τα μέτρα αποστασιοποίησης και προστασίας.
Ήδη η εμπειρία της συνεχιζόμενης κρίσης του κορονοϊού στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας έχει οδηγήσει στη λήψη επαυξημένων μέτρων πρόληψης και ασφάλειας για τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων, στην ορθή εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Ε.Ο.Δ.Υ. διαχείρισης ύποπτων για Covid-19 περιστατικών ή και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και στην έναρξη λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές-τριες των τμημάτων που ανεστάλη η λειτουργία τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass