Καταλήψεις οι μαθητές, απεργία οι εκπαιδευτικοί!

ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2020 21:10

Στον χορό των καταλήψεων μπήκαν από χθες και πάλι Γυμνάσια και Λύκεια της Λάρισας συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα υπερπληθή τμήματα στις τάξεις, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, ενώ αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο και στα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου σε μαθητική πορεία στην Αθήνα σημειώθηκαν επεισόδια με την Αστυνομία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, υπό κατάληψη τελούν το 7ο ΕΠΑΛ που ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώ από χθες λουκέτο μπήκε και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου, στο 15ο Γυμνάσιο, στο 14ο Λύκειο στη Ν. Πολιτεία και στα 11ο Γυμνάσιο και 11ο Λύκειο στη Ν. Σμύρνη.
Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, ημέρα που απεργούν και οι εκπαιδευτικοί, στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Λάρισας με σύνθημα «Κλειστά σχολεία και οι μαθητές στον δρόμο -Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι απόδειξη δύναμης, είναι απόδειξη φόβου».
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Δεν μας σταματά τίποτα τώρα! Είμαστε χιλιάδες και έχουμε δίκιο!
Το “παράλογο” και “παράνομο” που ζητάμε είναι τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια. Και το μόνο που δεχόμαστε από την κυβέρνηση είναι εκβιασμοί για τηλεαπουσίες, εισαγγελείς έξω από τα σχολεία, και τώρα και ΜΑΤ!
Αν η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά μας επιλέγει να απαντήσει με βία και τρομοκρατία, εμείς επιλέγουμε να απαντήσουμε με οργανωμένο και ακόμα πιο δυνατό αγώνα!
Ζητάμε Καθηγητές και καθαρά σχολεία και εσείς μας απαντάτε με τρομοκρατία!
Δίνουμε την απάντησή μας σήμερα στην Κεντρική πλατεία μαζί με τους γονείς, τους καθηγητές, μαζί με όλο τον λαό για να διαμαρτυρηθούμε για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι συμμαθητές μας. Συνεχίζουμε με έκτακτες Συνελεύσεις των Συντονιστικών Επιτροπών σε γειτονιές και σε κάθε σχολείο κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις, καταδικάζουμε τα γεγονότα της Παρασκευής και αποφασίζουμε τη συνέχεια του αγώνα μας».

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μείωση των μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη ελλείψεων στα σχολεία, μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ΕΛΜΕ Λάρισας με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Συμπληρώνεται ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία και η κατάσταση παραμένει ακόμη εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας.
Δεν προχωρούν σε αποσυμφόρηση των τμημάτων και τη δημιουργία νέων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν κενές αίθουσες ή ακόμα και σε σχολεία τα οποία έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια.
Έναν μήνα μετά το πρώτο κουδούνι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση επιμένει να μη στελεχώνει τις σχολικές μονάδες με μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Οι ασαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, η απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, ο δραστικός περιορισμός των περιπτώσεων που μπορούν να ενταχθούν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Συνεχίζει να προκαλεί με την εμμονή της στην online αναμετάδοση του μαθήματος τη στιγμή που η πρακτική αυτή έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή που δεν ικανοποιεί κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και “τιμωρεί” όσους μαθητές αγωνίζονται με τον αποκλεισμό τους από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις λεγόμενες “τηλεαπουσίες”, κλιμακώνει την τρομοκρατία με ένα κρεσέντο καταστολής και βίας στη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 9/10.
Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Δεν πάει άλλο! Έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας, να υπερασπιστούμε την υγεία και τη μόρφωση!».
Σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία καλεί και τους δασκάλους και νηπιαγωγούς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας» στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass