Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημ. Σχολείο Συκουρίου

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 15:45
Από την υπογραφή της σύμβασης του έργου Από την υπογραφή της σύμβασης του έργου

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου βρίσκεται προ των πυλών προς ικανοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.


Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και είναι ύψους 348.790,32 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ενεργοβόρου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, η μείωση των εκπομπών CO2, η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η ενεργειακή αναβάθμιση θα επιτευχθεί με επεμβάσεις όπως η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες των κτιρίων και στις στέγες αυτών, και επεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις φωτισμού και θέρμανσης με νέο σύστημα λειτουργίας φυσικού αερίου και εγκατάσταση ΑΠΕ (φωτοβολταϊκού) στη στέγη.
Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες μετά την υπογραφή της σύμβασης που έγινε στο Μακρυχώρι στην έδρα του Δήμου Τεμπών, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη, του αντιδημάρχου κ. Παν. Γκατζόγια, της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Τσιτσιουβά Γεωργίας, της επιβλέπουσας του έργου κ. Χαδουλού Γεωργίας και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης αναφέρει: «Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθώς η συνεχής συνεργασία μας φέρνει θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο και την τοπική μας κοινωνία. Κάθε έργο που προσθέτει ενεργειακή και περιβαλλοντική ωφέλεια, είναι έργο πολλαπλής ωφελιμότητας και μεγάλης σπουδαιότητας. Τέτοιο έργο είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, ενταγμένο στην ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, που στόχο έχει να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό σχολείο. Είμαστε χαρούμενοι που γίνεται πραγματικότητα το πρώτο «πράσινο σχολείο» στον Δήμο Τεμπών. Εχουμε καταθέσει και άλλες ολοκληρωμένες προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι οποίες ήδη έχουν εγκριθεί».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα