Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γύρισαν την πλάτη στις e-εκλογές

*Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 90% *ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ *ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 21:05

Νικητής των χθεσινών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν η αποχή! Οι εκπαιδευτικοί όπως φάνηκε από το ποσοστό συμμετοχής, γύρισαν την πλάτη

στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο σύνολο των εκπαιδευτικών παρατάξεων και ομοσπονδιών.
Στον νομό Λάρισας ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ψήφισε ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας, σε σύνολο 2.267 εγγεγραμμένων ψήφισαν μόλις 147 εκπαιδευτικοί! Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2018 για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας είχαν προσέλθει στις κάλπες 1.960 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 2.133 εγγεγραμμένων και η αποχή τότε ήταν στο 8%, δηλαδή περίπου όση ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε: «Στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην αδιάλλακτη στάση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, που επέμενε στην πραγματοποίηση των εκλογών με μοναδικό στόχο την αποδυνάμωση του μαζικότερου συνδικαλιστικού κινήματος και τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών».
Τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα ούτε για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφού σε σύνολο 1.900 εγγεγραμμένων στους καταλόγους, ψήφισαν μόλις 180 καθηγητές, ποσοστό συμμετοχής κάτω από 10%. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν προσέλθει στις κάλπες 1.687 καθηγητές και η αποχή ήταν στο 17,83%.
Ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Αθανάσιος Φούντας, δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Οι συνάδελφοί μας γύρισαν την πλάτη στις εκλογές παρωδία του Υπουργείου Παιδείας, στις εκλογές που αποφασίστηκε να γίνουν εν μέσω πανδημίας, και χωρίς διάλογο. Αυτό οδήγησε στο αποκαρδιωτικό για το Υπουργείο Παιδείας αποτέλεσμα. Η νίκη είναι του συνδικαλιστικού κινήματος».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ