ΤΜΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 17:52

Τα τμήματα Ψηφιακών Συστημάτων ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες, με θέματα σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας με έμφαση στα δικτυοκεντρικά πληροφοριακά συστήματα και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-learning, e-bussiness, e-health, e-government)

καθώς και με θέματα σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας με έμφαση στις τηλεπικοινωνίες και στα δίκτυα.
Εργασιακά
Οι απόφοιτοι του τμήματος συνδυάζουν άριστες γνώσεις υπολογιστών και σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών με γνώσεις διδασκαλίας των συγκεκριμένων αντικειμένων και γνώσεις οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τμήματος, στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής οικονομίας οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί έχουν ανάγκη από καταρτισμένους επιστήμονες ικανούς να διαχειρίζονται και να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Γι’ αυτό το Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων αποσκοπεί στην παραγωγή πτυχιούχων, οι οποίοι θα καλύπτουν δύο σημαντικούς κλάδους της κοινωνίας της πληροφορίας: α) τον κλάδο της εκπαίδευσης και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στη σύγχρονη τεχνολογία με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης και β) τον κλάδο της σχεδίασης ανάπτυξης και διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών και δικτυοκεντρικών συστημάτων.
Οι απόφοιτοι του τμήματος, με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει, καλούνται να καλύψουν θέσεις στελεχών και συμβούλων επιχειρήσεων και οργανισμών σε ειδικότητες αιχμής.
Επιπλέον, οι πτυχιούχοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικασίες πρόσβασης σε σχετικά νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας και να απορροφούνται ως στελέχη επιχειρήσεων, στις πωλήσεις τεχνολογικών προϊόντων, στην παραγωγή, στην εκπαίδευση προσωπικού, στον ποιοτικό έλεγχο, στις προμήθειες, στη βιομηχανία σχεδιασμού και κατασκευής εκπαιδευτικού υλικού κ.ά.
Τέλος, το πτυχίο του τμήματος συμπεριλαμβάνεται στα προσόντα διορισμού στον Κλάδο Π.Ε. 86 Πληροφορικής σε θέσεις φορέων του Δημοσίου, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 347/2003 (Φ.Ε.Κ. 315/2003). Το Τμήμα ανήκει στις καθηγητικές σχολές σύμφωνα με το ΦΕΚ 156/A’/4-9-2009, Άρθρο 39, το οποίο ορίζει ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος διορίζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών.

(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 668 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2020»).

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass