Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΚΕ:

Οι εκπαιδευτικοί περιφρόνησαν τις εκλογές - παρωδία

Δημοσίευση: 09 Νοε 2020 16:06

Ούτε οι απειλές, ούτε οι καταναγκαστικές υποψηφιότητες ενάντια στη θέληση των εκπαιδευτικών, ούτε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ με τον γνωστό αντικομμουνισμό τους, ούτε η κινητοποίηση του διοικητικού και κομματικού μηχανισμού της κυβέρνησης, κατάφεραν να αποτρέψουν την εκλογική πανωλεθρία του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Και συνεχίζει:
Η αποχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που έστησε το Υπουργείο Παιδείας ξεπέρασε το 90%!
Πρόκειται για πολιτική ήττα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, την αγωνιστική δράση, την ουσιαστική συζήτηση στα πλαίσιά του και συνδέεται με το άθλιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.
Η στάση των εκπαιδευτικών εξηγείται. Εξέφρασαν με μαζικό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αγανάκτησή τους για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, αλλά και στην κοινωνία.
Οι προβληματισμοί και η αγωνία τους μπορούν να βρουν ακόμα πιο αγωνιστική έκφραση σε κάθε σωματείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, στον δρόμο των διεκδικήσεων, για άμεσα μέτρα στην υγεία και τα σχολεία, που θα προστατεύουν ουσιαστικά τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα