«Το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο»

Η ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2020 17:10

Για φιάσκο με ονοματεπώνυμο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν χθες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


«Μετά τη συντριπτική απάντηση του κόσμου της εκπαίδευσης στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καταδεικνύεται η υποκρισία της ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την ηλεκτρονική διάσταση της εκπαίδευσης. Η ηγετική ομάδα του Υπουργείου και η Κυβέρνηση η οποία ομνύει στη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, δεν μπόρεσε να διασφαλίσει αυτούς τους οκτώ μήνες τη στοιχειώδη και αποτελεσματική λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Παρέδωσε τα κλειδιά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μια ιδιωτική εταιρεία, αντί να ενισχύσει με τρόπο συστηματικό και ουσιαστικό τις ψηφιακές δομές του δημόσιου σχολείου.
Παραβλέπει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων και υπονομεύει τη σημασία της παροχής των ίδιων συνθηκών μάθησης για όλους τους μαθητές.
Δε διαμορφώνει σχεδιασμούς που θα οδηγήσουν σε επιτυχή και αποτελεσματική πραγμάτωση της υπόθεσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας τις συνδέσεις δικτύου σε όλες τις σχολικές μονάδες και προμηθεύοντας κάθε σχολείο με τον αναγκαίο εξοπλισμό. Το σημερινό φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ευθύνες, τις οποίες οφείλει και να αναλάβει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass