Επισπεύδονται οι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ

ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 15:52

Αυτόματα θα αντλούνται τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για τους υποψηφίους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η διασύνδεση του Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών με το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ. Αυτό πρακτικά

σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα απαλλάσσονται μελλοντικά από την υποχρέωση αναζήτησης και προσκόμισης πιστοποιητικών γέννησης, αριθμού τέκνων και οικογενειακής κατάστασης, καθώς τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.
Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται σημαντικά η γραφειοκρατία τόσο για τους υποψηφίους, όσο και για το ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες πλήρωσης των θέσεων εργασίας. Η διασύνδεση πραγματοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται σε κοινό δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μόνο για το 2019, ο αριθμός υποψηφίων για πλήρωση θέσεων με σύμβαση ορισμένου χρόνου (εποχικό προσωπικό) ανήλθε σε 250.000, εκ των οποίων οι 200.000 υπέβαλαν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, όπως προβλεπόταν.
Αντίστοιχα, για την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού, ο αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 296.000, εκ των οποίων οι 73.000 υπέβαλαν αντίστοιχα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. O έλεγχος και μόνο αυτών των χιλιάδων πιστοποιητικών επιβάρυνε σημαντικά τις επιτροπές αξιολόγησης και προκαλούσε καθυστερήσεις που πλέον αποφεύγονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass