Ανεξεταστέα η τηλεκπαίδευση

ΓΙΑ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΛΕΜΑΡΤΥΡΙΟ» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 16:50

Ευθύνες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας για την κακή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης επιρρίπτει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Σε ανακοίνωση ο Σύλλογος μιλά για καθημερινό «τηλεμαρτύριο» που ζουν οι γονείς χωρίς την ίδια ώρα να παρέχεται μόρφωση στα παιδιά.


Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εκφράζει τη διαφωνία του σχετικά με όσα προβάλλονται και λέγονται τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από την ίδια την Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Παιδεία.
Ανακοινώσεις προκλητικές «ότι όλα βαίνουν καλώς», ότι λειτούργησαν 40.000 ψηφιακές τάξεις, ότι συνεχίζουν να μιλούν με νούμερα συνδεδεμένων μαθητών και τμημάτων -που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα- δηλώνοντας πως τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καθημερινά και επιλύονται, έρχονται σε αντίθεση με τη δική μας πραγματικότητα, στην οποία παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί ζούμε ένα τηλεμαρτύριο.
Γονείς και παιδιά αισθανόμαστε ότι εκτυλίσσεται μπροστά μας το θέατρο του παραλόγου όταν το Υπουργείο Παιδείας το προηγούμενο διάστημα των 7 μηνών δεν πήρε κανένα μέτρο, προκειμένου να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά ακόμη και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και προχώρησε στην υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτήν.
Μάλιστα ο Σύλλογός μας λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι υπάρχουν κριτήρια οικονομικά – κοινωνικά σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με δανεισμό φορητών συσκευών tablet οι μαθητές που δε διαθέτουν καθόλου Η/Υ. Ακόμη περιμένουμε νεότερες ανακοινώσεις επί του θέματος.
Από την πλευρά της Διεύθυνσης του σχολείου έγινε προσπάθεια να καταγραφούν ελλείψεις, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης. Υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία στο σχολείο μας για οικογένειες χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και οικογένειες με καθόλου εξοπλισμό. Θεωρούμε ότι η καταγραφή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, γιατί στην πραγματικότητα σχεδόν τα μισά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ωστόσο, δεν πρόλαβαν την προθεσμία καταγραφής στη σχετική φόρμα γιατί ενημερώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου με σχετική ανακοίνωση ή παίρνοντας οι ίδιοι οι γονείς τηλέφωνο. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της φόρμας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μετά από επικοινωνία που είχε η Διεύθυνση του σχολείου.
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι υπάρχουν σπίτια με γονείς που επίσης βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη εξοπλισμού και τις ταχύτητες του internet, σπίτια με δύο και τρία παιδιά που πρέπει ταυτόχρονα να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου, πολλούς γονείς που έχουν φύγει από τις δουλειές τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους που είναι μικρά και δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους την κατάσταση και γονείς που δυσκολεύονται να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού ή που δεν έχουν τη γνώση να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
Ο Σύλλογος Γονέων θα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου για την ορθή καταγραφή των αναγκών. Οφείλουμε να πούμε ότι οι δάσκαλοί μας κάνουν ό,τι μπορούν, για να παρέχουν εκπαίδευση στα παιδιά, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι.
Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τη μορφωτική ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ που δημιουργείται για χιλιάδες παιδιά των δημόσιων σχολείων. Τα ιδιωτικά σχολεία κάνουν μάθημα με καλύτερους όρους, σε πλατφόρμες εκπαίδευσης της επιλογής τους, ενώ τα δικά μας παιδιά κάνουν μάθημα 2 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα και χρησιμοποιούν μόνο ΜΙΑ πλατφόρμα ΜΙΑΣ συγκεκριμένης εταιρείας με αποτέλεσμα τον φόρτο του συστήματος και τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα στη σύνδεση.
Θεωρούμε ότι απέναντι σε όλα αυτά κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος και απαθής. Διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με δωρεάν μαζικά τεστ, μικρότερα τμήματα, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και λέμε όχι στα μορφωτικά κενά των παιδιών μας στο όνομα της πανδημίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass