Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να ενισχυθούν τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Γ. Παιδείας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 16:10

Την ενίσχυση των ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων Γενικής Παιδείας ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης και 22 ακόμα συνάδελφοί του από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Κόκκαλης ζητά να υπαχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και να λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού οι εκπαιδευτικοί.


Αναλυτικά η ερώτηση: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών - Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών εκπροσωπεί 2.800 μέλη και συνεργαζόμενα κέντρα Ξένων Γλωσσών με 20.000 εργαζομένους και 300.000 μαθητές σ’ όλη την Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών -φροντιστών- Ελλάδας εκπροσωπεί τριάντα πέντε (35) συλλόγους σε όλη την Ελλάδα με 2.000 μέλη.
Και οι δύο είναι κλάδοι υψηλής προστιθέμενης αξίας με νόμιμες επιχειρήσεις που πολλές φορές αποτελούν παράδειγμα μικροεπιχειρηματικότητας. Μαζί με την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχουν πληγεί βάναυσα από την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους (των διά ζώσης μαθημάτων), τον Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και τώρα τον Νοέμβριο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.
Επιπλέον, δυστυχώς συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη μάστιγα των μη νόμιμων μαθημάτων που ασκούν ευθέως αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων.
Η Κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τη μικρή επιχειρηματικότητα των συγκεκριμένων κλάδων, διότι:
Η επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θέτει ουσιαστικά εκτός ενίσχυσης τις -εν λόγω- επιχειρήσεις εφόσον έχει ως βασική, περιοριστική προϋπόθεση των αριθμό των εργαζομένων, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί κατά την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. ΔΕΝ έλαβε υπόψιν όμως πως στον κλάδο Ξένων Γλωσσών, καθώς και στα φροντιστήρια οι προσλήψεις γίνονται σταδιακά από 15-30 Σεπτεμβρίου που ξεκινούν τα μαθήματα.
Έχουν εξαιρεθεί από την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση παρόλο που στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαν συμπεριληφθεί (όχι όμως οι ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ), ενώ σε αυτή που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τους επιστήμονες, δικηγόρους κ.λπ. δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους συγκεκριμένους κλάδους.
Ενόψει όλων αυτών, ερωτάσθε: Προτίθεστε να τροποποιήσετε τη σχετική υπουργική απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, ώστε να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις ΚΞΓ και των φροντιστηρίων και μετά την 1η-9-2020; Θα καταβληθεί επιτέλους η οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού στους καθηγητές-εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Φροντιστηρίων;».
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι εξής βουλευτές: Καφαντάρη Χαρά, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Σκουρολιάκος Πάνος, Μωραΐτης Θάνος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος, Γκίολας Γιάννης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Σαρακιώτης Γιάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Λάππας Σπύρος, Ζαχαριάδης Κώστας, Μουζάλας Γιάννης, Τζούφη Μερόπη, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Καλαματιανός Διονύσης, Βέττα Καλλίοπη, Φάμελλος Σωκράτης, Βαρδάκης Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ, Κασιμάτη Νίνα και Χαρίτου Δημήτρης.

Σχετικά Άρθρα