Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο - Λύκειο Γόννων

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - 426.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2020 15:59

Έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο - Λύκειο Γόννων», προϋπολογισμού 426.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, έδωσε ο περιφερειάρχης

Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών που προχωρά στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την έναρξη κατασκευής του έργου. «Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, ξεκινά το επόμενο διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου - Λυκείου Γόννων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Το κτίριο γίνεται πιο φιλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αποκτά πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζεται ως προς τη λειτουργία του. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης 54 συνολικά δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία, που σχεδίασε η Περιφέρεια και χρηματοδοτείται με 45 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη.
-Toποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου.
-Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρος – νερού.
-Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.
-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.
Από τη λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass