Καθυστερήσεις στην πληρωμή του φοιτητικού επιδόματος

ΠΟΤΕ ΑΝΕΜΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΑ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2020 15:08

Κλειστά πανεπιστήμια ελέω πανδημίας, γραμματείες που υπολειτουργούν, δημόσιοι υπάλληλοι σε τηλεργασία, υποβολή φορολογικών δηλώσεων ακόμη και τον… Αύγουστο, δεν ήθελε και πολύ να γίνει η ζημιά: Ακόμη περιμένουν ουκ ολίγοι φοιτητές να δουν στον τραπεζικό

λογαριασμό τους το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Αν και η πλατφόρμα για την υποδοχή του κύριου όγκου των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ήταν ανοιχτή από τις 4 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, η πανδημία σάρωσε τα πάντα και έφερε καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα https://stegastiko.minedu.gov.gr ενεργοποιήθηκε ακόμα δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι και δεχόταν αιτήσεις μέχρι και τις 28 Αυγούστου, δεδομένου ότι προϋπόθεση για να εξασφαλίσει κάποιος το επίδομα είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή φορολογικής δήλωσης. Μετ’ εμποδίων έγινε και ο καθιερωμένος έλεγχος κριτηρίων και οι όποιες διασταυρώσεις από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους των Ιδρυμάτων, προκειμένου να καταρτιστούν οι τελικές λίστες των δικαιούχων.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ήδη το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019-’20 άρχισε να καταβάλλεται. Αρκετά Ιδρύματα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία, παρέδωσαν τα απαιτούμενα στοιχεία και χορηγούν στους δικαιούχους το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Δε συνέβη όμως το ίδιο με όλους και δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που ακόμη περιμένουν να δουν τα 1.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι φοιτητές θα πρέπει να απευθυνθούν και ενημερωθούν από τη Γραμματεία της Σχολής τους, αν και υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια και με την ανάλογη «πίεση» από τα κεντρικά του Υπουργείου Παιδείας, να έχει κλείσει ο «φάκελος» φοιτητικό- στεγαστικό επίδομα 2019-’20 μέχρι το τέλος του χρόνου. Με άλλα λόγια στόχος είναι να εξοφληθούν όλοι οι δικαιούχοι έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass