Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή μαθητών σήμερα στα θρανία

Προσέλευση ανά ομάδες τμημάτων και από διαφορετικές εισόδους *Δεν θα λειτουργήσει το απογευματινό τμήμα στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 8:00

Ανοίγουν σήμερα για τους μαθητές οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων. Η προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα θα γίνει με συγκεκριμένους όρους και μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά, στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία.


Συγκεκριμένα υπάρχει η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) και για χρήση περισσότερων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν. Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, μουσικών οργάνων κ.α.
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Κανονικά θα λειτουργήσουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων, εκτός των απογευματινών τμημάτων τους.
Οι χώροι τους έχουν καθαριστεί σχολιαστικά και γενικότερα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια παιδιών και προσωπικού.
Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι προαιρετική, ενώ οι γονείς δεν θα εισέρχονται στον Παιδικό Σταθμό σε καμία περίπτωση. Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται σταδιακά. Επισημαίνεται ότι δύναται να γίνει χρήση όλων των εισόδων του κάθε Παιδικού Σταθμού.
Ο αερισμός όλων των χώρων του Παιδικού Σταθμού και η απολύμανση χώρων, επίπλων, παιχνιδιών θα είναι συνεχής.
Εάν υπάρξει αυλισμός θα γίνεται σε διαφορετική ώρα και χωρίς ανάμειξη των ομάδων.
Θα γίνει προσπάθεια για διενέργεια Rapid Test στο προσωπικό. Συνεχίζεται η λειτουργία ομάδας υποστήριξης από ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, λογοθεραπεύτρια για παιδιά, γονείς και προσωπικό. Όσον αφορά την καταβολή τροφείων, όσοι γονείς πλήρωσαν για τον μήνα Νοέμβριο δεν θα πληρώσουν τον μήνα Ιανουάριο».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ
«Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων αντιμετωπίζονται για πολλοστή φορά από το Υπουργείο Παιδείας ως πολίτες Β’ κατηγορίας και αποκλείονται από τη δυνατότητα συμμετοχής σε δωρεάν τεστ Covid-19» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
Κάνοντας αναφορά στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, όπου οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν αίτημα για δωρεάν τεστ ανίχνευσης Covid-19, υποστηρίζουν πως «απαιτείται σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, πρόσβαση στο οποίο δεν έχουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί».
Επειδή πάνω από 50.000 μαθητές φοιτούν σε ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία και ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι μεγάλος, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε χθες επιστολή στη γεν. γραμματέα του Υπ. Παιδείας, ζητώντας της είτε να μπορούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να ενταχθούν στο ίδιο πλαίσιο ελέγχου των υπόλοιπων εκπαιδευτικών είτε να υποχρεωθούν οι σχολάρχες να καταβάλουν το τίμημα για τη διεξαγωγή των τεστ.