Πλάι στους εστιακούς φοιτητές η Ενωση Γυναικών Λάρισας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 16:00

Τη στήριξή της εκφράζει η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) στο αίτημα των φοιτητών που διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για αύξηση των ωρών θέρμανσης, και καταγγέλλει την αρνητική στάση του Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ακραίων καιρικών συνθηκών και μάλιστα σε περίοδο εξ αποστάσεως εξεταστικής, η σύνδεση στο ίντερνετ είναι σε άθλια κατάσταση, η θέρμανση και το ζεστό νερό παρέχονται με το σταγονόμετρο μέσα στο καταχείμωνο, οι δεκάδες βλάβες δεν επιδιορθώνονται ποτέ, δεν υπάρχει φωταγώγηση στους εξωτερικούς χώρους και η πυροπροστασία είναι ανύπαρκτη. Χαρακτηριστική για τη στάση που κρατά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Φοιτητική Μέριμνα, είναι η απάντηση που έδωσε η Φοιτητική Μέριμνα στο αίτημα του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών για αύξηση των ωρών θέρμανσης, καθώς η θερμοκρασία αυτές τις μέρες έχει πέσει πολύ. Η απάντησή τους στο αίτημα των φοιτητών ήταν πως δεν αναγνωρίζουν ως φοιτητές της εστίας αυτούς που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι των 400 και 150 ευρώ που τους επιβάλλουν κάθε χρόνο, καθώς δεν υπάρχουν τα ονόματά τους στις λίστες πληρωμής του Πανεπιστημίου. Και την ίδια ώρα υπάρχουν δωμάτια φοιτητών χωρίς καθόλου θέρμανση ή για ελάχιστη ώρα. Για μία ακόμα φορά, οι ανάγκες των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών θεωρούνται «σπατάλη». Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) στέκεται δίπλα στους φοιτητές που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και που διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ασφαλή και σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωση στις Φοιτητικές Εστίες Λάρισας. Υποστηρίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Λάρισας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass