«Οχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως»

ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 15:10

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «που εντείνει την καταστολή, υπονομεύει τις ανάγκες τους και βάζει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση» τόνισαν χθες μέλη φοιτητικών συλλόγων, ενώσεων εκπαιδευτικών, συλλόγων εργαζομένων αλλά και συλλογικοτήτων, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου.


Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργάνωσαν το συλλαλητήριο απαιτώντας «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο», λέγοντας παράλληλα «όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία» και ζητώντας επίσης την «επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».
Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, με το νέο νομοσχέδιο «βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές, ενώ οι σπουδές μας με δική τους ευθύνη καθυστερούν. Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Εξασφαλίζουν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια. Γι’ αυτό, παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με σκοπό, μέσα από τη διαβάθμιση των τίτλων σπουδών όλων μας, τα δικαιώματα να συμπιέζονται προς τα κάτω.
Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω, επιλέγει να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Αντιμετωπίζουν φοιτητές, που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης!
Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε! Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται».
Τονίστηκε επίσης πως «εάν νομίζουν ότι με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων θα σταματήσουν τον αγώνα μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να νομοθετούν με πρόσχημα την πανδημία, είναι βαθιά γελασμένοι».
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Να πάψει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα».
Λέγοντας επίσης «όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. Όχι στην περαιτέρω αναγνώριση των τίτλων ιδιωτικών κολλεγίων. Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας».
Η συγκέντρωση στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων στην Κεντρική πλατεία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Εργατικού Κέντρου, εκπαιδευτικών κινήσεων αλλά και της κατάληψης «Ντουγρού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass