Πυξίδα για το μέλλον

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2021 16:00

Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης

Περιγραφή
Το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της φιλοσοφίας και της ιστορίας των επιστημών.
Ειδικότερα, μελετά τις επιστήμες από όλες τις δυνατές πλευρές, δηλαδή τα φιλοσοφικά τους προβλήματα, τη μεθοδολογία τους, τη διαχρονική-ιστορική τους διάσταση και τη σχέση τους με άλλα πολιτιστικά και κοινωνικά φαινόμενα.


Οι φοιτητές του τμήματος εκπαιδεύονται στην κριτική κατανόηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, συνδυάζοντας την εξοικείωση με κρίσιμες επιστημονικές περιοχές (από τα μαθηματικά μέχρι τα οικονομικά και από τη βιολογία μέχρι το δίκαιο) με την εμβάθυνση σε προσεγγίσεις των ίδιων περιοχών από τη σκοπιά της φιλοσοφίας και της ιστορίας της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και της φιλοσοφίας της γνώσης και της φιλοσοφίας γενικότερα.Εργασιακά
Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορες θέσεις και οργανισμούς. Το πτυχίο του τμήματος, όμως, δεν δίνει μια συγκεκριμένη επαγγελματική ταυτότητα καθώς οι απόφοιτοι αποκτούν μια σφαιρική γνώση γύρω από τον χώρο διαφόρων επιστημών (ψυχολογίας, ιατρικής, μαθηματικών, βιολογίας, ιστορίας), την οποία πρέπει να την εφαρμόσουν όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα.
Όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι απόφοιτοι του τμήματος από το 2008 εντάσσονται στο ΠΕ 33, Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης. Η ένταξή τους στο συγκεκριμένο Π.Ε. αποτελεί επίτευξη ενός βασικού στόχου που είχαν οι απόφοιτοι του τμήματος, της ένταξής τους δηλαδή στη Β/βάθμια εκπαίδευση.
Εναλλακτικά, απόφοιτοι του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ανάλογα με το μεταπτυχιακό εξειδίκευσης που θα επιλέξουν, μπορούν να απασχοληθούν ενδεικτικά στον τομέα της διοίκησης ως υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού, στον τομέα της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας ως υπεύθυνοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο χώρο της διαφήμισης, των Μ.Μ.Ε., του μάρκετινγκ, κ.ά.

(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 175 του βιβλίου «Πάμε... Πανεπιστήμιο 2020»).

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass